Ar putea tânărul pilot italian Kimi Andrea Antonelli să-l înlocuiască pe Lewis Hamilton la Mercedes? Sunt șanse destul de mari, deoarece în ultima vreme circulă multe zvonuri despre tânărul pilot italian de Formula 2, iar aceste zvonuri par că sunt alimentate voit chiar de echipa Mercedes de Formula 1.

Deși Antonelli are doar 17 ani, asta nu pare a fi o problemă majoră pentru Mercedes, echipa oricum pare că preferă să investească masiv în piloți tineri cu potențial. Ceea ce putem spune cu siguranță este că pilotului italian de F2 nu îi lipsește potențialul.

Campionul mondial de Formula 1, Lewis Hamilton, care urmează să părăsească Mercedes și a cărui poziție este vizată, a sugerat că vârsta nu este o problemă când vine vorba de cursele de F1 și că alegerea lui ar fi Antonelli.

“Sincer, nu am idee care sunt planurile lui Toto [Wolff], dar eu optez pentru un tânăr, dacă ar fi rolul meu, probabil l-aș alege pe Kimi [Antonelli].”

Antonelli, care concurează în prezent în Formula 2, a testat deja mașinile de Formula 1 de la Mercedes pe circuitele din Austria și Imola, iar performanțele sale au impresionat echipa. James Allison, directorul tehnic de la Mercedes, a lăudat performanța lui Antonelli, spunând că tânărul s-a adaptat rapid la mașină și a avut un ritm constant.

“Este un tânăr pilot entuziast și foarte, foarte rapid.Metronomic în ritmul său, deși nu a mai fost într-o mașină de F1 până recent, a făcut să pară că a fost într-una de ani de zile după doar un tur sau două.

“Simte toate lucrurile la fel cum te-ai aștepta să le simtă [un pilot de F1], dar nu este influențat de mașinile anterioare. Așa că, pur și simplu le ia așa cum sunt și ne spune ce simte, punctele lor slabe și punctele lor forte, și lasă inginerii să lucreze pentru a încerca să îmbunătățească aspectele sesizate. Pare a fi un pilot tânăr foarte promițător”, a spus CTO-ul de la Mercedes, Allison.

La Grand Prix-ul de Formula 1 de la Imola, Toto Wolff a discutat despre viitorul lui Hamilton la Ferrari din anul următor și a spus și că poate nu ar fi rău ca în viitoarea cursă de la Imola Mercedes să aibă un pilot italian. Este această declarație un indiciu real că Mercedes îl va alege pe Antonelli, nu știm încă. Poate că lui Toto îi place doar să ne țină în suspans sau să alimenteze zvonurile despre pilotul ce îl va înlocui pe Lewis Hamilton.

“Presupun că pentru italieni este extrem de entuziasmați să-l aibă pe Lewis Hamilton în roșu de anul viitor. Ne vom obișnui cu echipamentul. Dar trebuie să ne uităm la noi înșine și, știi, poate există o opțiune să strălucim mai mult cu un italian în mașina noastră”, a spus directorul echipei Mercedes de F1, Toto Wolff.