Pilotul britanic de Formula 1, Lewis Hamilton, și-a făcut cunoscută nemulțumirea cu privire la designul mașinii sale înainte de Marelui Premiu al Australiei. Hamilton a spus despre cabina pilotului că aceasta este amplasată prea aproape de roțile din față ale mașinii, ceea ce îi creează o senzație neplăcută în timpul condusului. El a descris această senzație ca fiind una dintre cele mai neplăcute senzații pe care o poate avea un pilot când conduce o mașină.

Chiar dacă Hamilton consideră că există o problemă fundamentală cu filosofia de design a mașinii sale, echipa sa, Mercedes, a fost mulțumită de performanța din această cursă. Hamilton a obținut un loc pe podium, terminând pe locul doi în spatele pilotului echipei Red Bull, Max Verstappen.

“Nu știu dacă oamenii știu, dar noi stăm mai aproape de roțile din față decât toți ceilalți piloți. Cabina noastră este mult prea aproape de partea din față a mașinii. Când conduci, te simți ca și cum ai sta pe roțile din față, ceea ce este una dintre cele mai neplăcute senzații pe care le poți avea când conduci o mașină”, a spus Hamilton.

Directorul executiv de la Mercedes-AMG Petronas, Toto Wolff, nu a ezitat să reacționeze la criticile lui Hamilton și și-a asigurat pilotul favorit că vor ține cont de sugestiile acestuia. Echipa pregăteștei un nou concept pentru designul cabinei pilotului și al mașinii de curse în general, astfel încât să se poată asigura o mai bună acomodare a pilotului în monopost.

“Noi analizăm întregul concept al poziției pilotului, care este, evident, unul dintre cele mai importante aspecte. Nu doar din perspectiva distribuției greutății, aerodinamicii, etc., ci și în ceea ce privește poziția în care pilotul se simte cel mai bine în mașină, lucru pe care Lewis îl subliniază foarte mult”, a spus Wolff.

“Și când un campion mondial de șapte ori are o opinie, este important să îl asculți”, a adăugat acesta.