Francesco Bagnaia, campionul en-titre în MotoGP, a început sezonul cu o dublă perfectă la Portimao, dar a suferit două căderi în următoarele două curse, pierzând astfel avantajul în clasament. Cea mai recentă greșeală a sa din MotoGP Americas, a determinat pierderea a 45 de puncte din cauza erorilor din Argentina și Austin. În cursa de la Austin, Bagnaia a căzut în timp ce conducea, acesta crede că stabilitatea incredibilă a motocicletei Ducati maschează capacitatea sa de a simți când pneurile sunt la limită. El este foarte supărat și crede că trebuie să înțeleagă mai bine ce se întâmplă cu motocicleta în timpul cursei, pentru a evita astfel de erori în viitor.

Campion mondial MotoGP, Bagnaia nu a terminat a treia etapă a Campionatului Mondial de motociclism viteză, italianul a fost nevoit să abandoneze.

“Sunt foarte supărat, nu pe mine însumi, pentru că sunt 100% sigur că astăzi nu a fost vina mea. În Argentina recunosc că am fost puțin la limită. Dar astăzi, nu. Astăzi s-a întâmplat ceva, dar nu în ceea ce privește temperatura pneurilor sau vântul. Este altceva pe care trebuie să îl înțelegem de la motocicletă.

Pentru că este adevărat că motocicleta noastră este cea mai bună. Avem cea mai bună motocicletă din grilă, dar dacă te prăbușești și nu știi de ce, este inutil, deoarece am pierdut 45 de puncte în două weekend-uri.

Așadar, trebuie să înțelegem că poate e mai bine să optăm pentru o motocicletă mai instabilă. Poate prefer să merg cu o zecime mai încet, dar să înțeleg totul mai bine”, a spus Bagnaia în legătură cu căzătura de la Austin.

“Pentru că acum este foarte dificil. Mă simt de neînvins. Simt că pot face orice. La fel ca astăzi când mergeam repede, dar fără să risc, fără să fac lucruri nebunești, am intrat foarte calm în virajul doi, pentru că știam că este mai alunecos. Și totuși am căzut.

Poate motocicleta filtrează prea mult, fiind atât de stabilă. Poate ar trebui să pierdem un pic din această stabilitate, să reducem filtrul, doar pentru a fi mai sensibili la pneuri”, a concluzionat Francesco Bagnaia.