Echipa McLaren este una dintre cele mai cunoscute echipe din istoria Formula 1. Aceasta a fost fondată în anul 1963 de către Bruce McLaren, un pilot de curse și inginer din Noua Zeelandă.

McLaren este una dintre cele mai de succes echipe din istoria Formulei 1, câștigând de-a lungul timpului opt campionate la constructori și doisprezece campionate la piloți.

Echipa McLaren a câștigat primul său Grand Prix în 1968, la Marele Premiu al Belgiei, cu Bruce McLaren, fondatorul echipei la volan.

În anii 1980, McLaren a cunoscut o perioadă de dominație în Formula 1. Echipa a câștigat campionatele la piloți și la constructori în cinci sezoane consecutive, între 1984 și 1988, cu ajutorul piloților Niki Lauda, Alain Prost și Ayrton Senna. În anul 1988, McLaren a avut un sezon de neuitat, câștigând 15 curse din 16, o performanță fără precedent în istoria motorsportului.

Echipa McLaren a participat de-a lungul anilor și la cursele de anduranță, unde a câștigat cursa de anduranță 24 de ore de la Le Mans de două ori. Primul succes a venit în 1966, când echipa a câștigat cu un prototip Ford GT40, iar ultima victorie a venit în 1995 cu un model McLaren F1 GTR.

Pe lângă performanțele sale din Formula 1, echipa McLaren este și un lider în tehnologia și inovația din motorsport. Echipa a introdus numeroase tehnologii revoluționare în sportul auto, cum ar fi utilizarea fibrei de carbon pentru construcția monoposturilor și dezvoltarea sistemelor de telemetrie și de control al tracțiunii.

McLaren are o divizie de cercetare și dezvoltare care lucrează la inovații în domenii precum designul automobilistic, materiale avansate și propulsia electrică. Echipa a dezvoltat și un program de accelerare a start-up-urilor numit McLaren Applied, care ajută la dezvoltarea și implementarea tehnologiei avansate în diferite domenii, de la sporturile de înaltă performanță până la medicină și energia verde.

În prezent, echipa McLaren se concentrează pe dezvoltarea și implementarea tehnologiei hibride în cursele de Formula 1, în conformitate cu reglementările sportului. Echipa a început să lucreze la o nouă generație de motoare hibride pentru Formula 1 încă din anul 2017, iar acestea sunt planificate să fie introduse în sezonul 2025.

McLaren este una dintre cele mai importante și influente echipe din lumea sporturilor cu motor, cu o istorie bogată în performanțe și inovații tehnologice. Cu abordarea sa axată pe dezvoltarea și implementarea tehnologiei hibride, echipa McLaren rămâne una dintre cele interesante echipe din lumea motorsportului.