Pilotul spaniol Jorge Martin Almoguera a câștigat Marele Premiu al Portugaliei de MotoGP, conducând coloana de piloți de la început până la sfârșitul cursei. Performanța sa impecabilă la start a stabilit ritmul său avantajos de pe tot parcursul cursei, asigurându-și în acest mod locul pe prima treaptă a podiumului din Portugalia.

Alături de Martin, pe podium s-au clasat Enea Bastianini pe locul doi și tânărul Pedro Acosta pe locul trei. Cu toate acestea, această cursă nu a fost lipsită de incidente și de o doză considerabilă de suspans. Campionii de MotoGP Francesco Bagnaia și Marc Marquez au intrat în coliziune cu trei tururi înainte de finalul cursei, fiind scoși astfel din joc.

După terminarea cursei, Martin și-a exprimat bucuria pentru victoria din Portugalia, iar se pare că această primă victorie din acest sezon pentru pilotul spaniol i-a stimulat pofta pentru cât mai multe victorii în viitorul apropiat.

“Astăzi nu am avut probleme și m-am simțit grozav. Victoria obținută din nou este fantastică și mă simt foarte competitiv. Am fost foarte concentrat la start, știam că asta va fi cheia. Sunt fericit pentru că am lucrat mult la fiecare detaliu pentru a mă simți în formă 100 la sută,” a declarat Jorge Martin după cursa de la Grand Prix-ul Portugaliei.

Deși Maverick și Enea s-au apropiat periculos de mult de Martin, datorită strategiei de a porni în forță și de a gestiona bine cauciucurile, Martin a reușit să-și mențină prima poziție până la final.

“Știam de ce sunt în stare. Am început rapid și am încercat să gestionez pneurile. Maverick și Enea erau foarte aproape, dar la final am văzut o breșă și a fost suficient pentru a lupta pentru victorie,” a adăugat Martin.

Cu această victorie remarcabilă, Martin își consolidează poziția în fruntea clasamentului campionatului, acumulând 60 de puncte după doar două curse, în timp ce Bagnaia întâmpină dificultăți datorită coliziunii din Portugalia, coborând pe locul patru în clasament.