La Marele Premiu al Australiei desfășurat duminica trecută, Carlos Sainz Jr. a câștigat cursa de pe circuitul Albert Park, întrerupând astfel dominația lui Max Verstappen care a început în forță în acest sezon de Formula 1. Verstappen a fost obligat să se retragă din cursă din cauza unui incendiu la mașina sa Red Bull.

Sainz, alături de coechipierul său Charles Leclerc, au demonstrat o performanță excepțională în Australia pe tot parcursul weekendului, ocupând primele două poziții pe podium și demonstrând o viteză remarcabilă încă de la prima zi de antrenamente de la Albert Park.

Plecând din a doua poziție pe grilă, Sainz l-a depășit pe Verstappen încă din al doilea tur, când spaniolul a preluat conducerea coloanei până la finalul cursei. La scurt timp după aceasta, Verstappen a întâmpinat unele probleme la mașină, olandezul a comunicat cu echipa sa spunând că vede fum și foc la mașina acestuia.

“Văd fum, foc, foc, frână, frâna mea!”, a spus Max Verstappen prin radio.

Sainz a declarat după cursă că s-a simțit bine pe pistă și că este mulțumit că a reușit să gestioneze cursa în mod eficient. Spaniolul a fost mulțumit de performanța echipei și de obținerea unui rezultat extrem de important pentru Ferrari – ocuparea primelor două poziții pe podiumul din Australia.

“M-am simțit foarte bine acolo. Desigur, puțin rigid și mai ales fizic nu a fost cel mai ușor, dar am avut noroc că am fost mai mult sau mai puțin singur și am putut să-mi gestionez ritmul, pneurile, să gestionez totul, și nu a fost cea mai dificilă cursă dintre toate.

Dar sunt foarte fericit, foarte mândru de echipă și fericit să fiu pe locurile 1-2 împreună cu Charles aici (în Australia). Arată că munca grea dă rezultate și viața uneori este nebună”, a declarat Carlos Sainz după victoria de la Grand Prix-ul Australiei.

 

Rezultatul Marelui Premiu al Australiei:

#. PILOT ECHIPĂ TIMP
1. Carlos SAINZ Ferrari
2. Charles LECLERC Ferrari +2.366
3. Lando NORRIS McLaren +5.904
4. Oscar PIASTRI McLaren +35.770
5. Sergio PÉREZ Red Bull +56.309
6. Lance STROLL Aston Martin +93.222
7. Yuki TSUNODA VCARB +95.601
8. Fernando ALONSO Aston Martin +100.992
9. Nico HULKENBERG Haas +104.553
10. Kevin MAGNUSSEN Haas +1L
11. Alexander ALBON Williams +1L
12. Daniel RICCIARDO VCARB +1L
13. Pierre GASLY Alpine +1L
14. Valtteri BOTTAS KICK SAUBER +1L
15. Guanyu ZHOU KICK SAUBER +1L
16. Esteban OCON Alpine +1L
17. George RUSSELL Mercedes +2L
Mercedes Mercedes *DNF
Max VERSTAPPEN Red Bull *DNF

*DNF – nu a terminat cursa