Duminică de excepție la Bristol Motor Speedway, unde pilotul cu numărul 11, Denny Hamlin de la Joe Gibbs Racing, a câștigat cupa NASCAR Food City 500. Această reușită a marcat a patra sa victorie pe acest circuit, având deja două victorii consecutive pe această pistă complicată. Succesul său de la Bristol îl plasează până în acest moment în fruntea clasamentului, alături de piloții Christopher Bell, Kyle Larson, Daniel Suarez și William Byron.

Ziua a început cu echipele avand la dispoziție cate 10 seturi de anvelope. Cu toate acestea, pe măsură ce cursa a avansat, problemele cu anvelopele au devenit un obstacol major pentru piloți, în special cu cele de pe roțile din față-dreapta și din spate-dreapta. Având în vedere faptul că anvelopele zburau în mod nediscriminatoriu pe pista din Bristol, s-a luat decizia ca fiecare echipă să primească un set suplimentar de anvelope.

Cursa a devenit rapid o competiție pentru gestionarea anvelopelor, iar Hamlin și-a dat seama devreme de acest lucru și s-a adaptat rapid pentru a putea ajunge printre primii la linia de sosire. La Bristol doar 5 piloții au reușit să termine toate cele 500 de tururi.

După ce a câștigat cursa, Hamlin și-a lăudat membrii echipei pentru eforturile de la boxe, ale căror performanțe excepționale au contribuit semnificativ la rezultatul cursei. Pilotul a mai atribuit acest succes și experienței dobândite pe trasee precum South Boston și Martinsville, unde gestionarea anvelopelor avea un rol important.

“Am avut pur și simplu o mașină grozavă, o echipă minunată. Echipa de boxe a făcut pur și simplu o treabă fenomenală toată ziua, nu pot să spun suficiente lucruri bune despre ei”, a spus Denny Hamlin despre echipa acestuia, care a gestionat în mod senzațional situația cu anvelopele și nu numai.

După cum a recunoscut și Hamlin, Martin Truex Jr. i-a dat ceva bătăi de cap pe parcursul cursei, dar în cele din urmă, veteranul Martin, a trecut linia de sosire al doilea, imediat după Hamlin.

“Asta este ceea ce am crescut facând, aici pe traseele scurte din întregul Mid-Atlantic. South Boston, Martinsville, toate acele piste. Este pur și simplu ceea ce am crescut facând! Odată ce a devenit o cursă de gestionare a anvelopelor, mi-au plăcut foarte mult șansele noastre. Dar evident, veteranul Martin știa și el cum să facă acest lucru”, a adăugat Denny Hamlin.