Performanța lui Jorge Martin la Marele Premiu al Qatarului nu a fost pe măsura poziției sale din pole position din cauza limitărilor întâmpinate cu motocicleta Ducati din 2024. Deși a reușit să obțină pole position-ul, Martin a terminat pe locul trei în cursa principală, care în cele din urmă a fost câștigată de Francesco Bagnaia.

Martin oferă o explicație pentru acest rezultat, pilotul Ducati spunând că este limitat din cauza unor probleme continue cu motocicleta Ducati, în special din cauza vibrațiilor și a imposibilității de a utiliza eficient frâna din spate.

“Pe de o parte, sunt încrezător că atunci când motocicleta va fi la 100% din potențialul ei, vom fi imbatabili. Dar pe de cealaltă parte, nu știu când se va întâmpla acest lucru. Deci, momentan avem vibrații și de exemplu, nu pot folosi frâna din spate”, a spus Jorge Martin despre problemele tehnice întâmpinate la Grand Prix-ul Qatarului.

Pilotul MotoGP spune că aceste probleme se pot remedia în viitor, dar nu știe cât de repede, deoarece acest aspect nu depinde de el, ci de inginerii echipei.

“Sunt anumite momente în care nu pot folosi cele mai puternice aspecte în condusul meu. Așa că, să așteptăm, să dăm inginerilor să lucreze. Îmi voi face în continuare partea. Dar acum trebuie să-și facă și ei partea”, a adăugat Jorge Martin.

Martin a mai vorbit și despre alte provocări cu care s-a confruntat în timpul cursei, cum ar fi faptul că a fost prea atent la gestionarea anvelopelor în prima parte a cursei, ceea ce i-a permis lui Bagnaia să-l depășească.

“Nu sunt 100% fericit. Poate că am fost prea bun pe anvelope la începutul cursei și apoi Pecco ( Francesco Bagnaia) m-a depășit. Și apoi totul s-a schimbat mult pentru că presiunea din față a devenit un pic mare, cred eu. Dar sunt fericit!”, aspus Martin, referindu-se la momentul când Francesco Bagnaia l-a depășit.

În legătură cu viitorul apropiat, Martin rămâne optimist. În pofida faptului că nu poate conduce la capacitatea sa maximă cu pachetul actual al motocicletei, Martin crede că îmbunătățirile îl vor face mult mai competitiv în cursele viitoare.

“Așa că, cred că vom lua lucrurile pozitive la Portimao. Nu conduc la 100% din ceea ce conține pachetul la noua motocicletă, deci cred că dacă ne îmbunătățim, pot fi mult mai competitiv”, a declarat Martin cu privire la următoarea cursă de antrenament de la Portimao.