La Marele Premiu al Arabiei Saudite a avut loc un eveniment neașteptat: Oliver Bearman, pilotul în vârstă de 18 ani din Formula 2, s-a bucurat de experiența completă din Formula 1. Acesta a concurat pentru echipa Ferrari după ce pilotul Carlos Sainz a fost diagnosticat cu apendicită și a fost nevoit să fie spitalizat și operat de urgență.

Bearman recunoaște că nu și-a imaginat că debutul său în Formula 1 avea să fie în aceste condiții și că, datorită acestei circumstanțe de ultim moment, a trebuit să se adapteze pe parcurs.

“Desigur, nu sunt circumstanțele pe care mi le-aș fi dorit pentru a-mi face debutul în F1. Nu am avut timp să mă simt copleșit sau să analizez prea mult. Era atât de târziu încât a trebuit să mă concentrez să prind viteză și să recuperez timpul pierdut. Faptul că am ratat ziua de joi mi-a complicat puțin viața.

Luni mă voi simți destul de mândru. Momentan încerc doar să maximizez și să aduc echipei câteva puncte, dar sunt sigur că luni voi medita puțin și mă voi simți destul de mândru”, a spus Oliver Bearman după prima sa zi de curse din Formula 1.

Bearman și-a făcut debutul în Formula 1 cu brio, reușind să termine Grand Prix-ul Arabiei Saudite pe locul 7, înaintea unor piloți cu multă experiență precum Lando Norris și Lewis Hamilton.

“Consider că am avut o prestație bună pentru mine, acesta este cel mai important lucru, nu-i așa? În circumstanțe dificile, cu puține tururi pe pistă, dar cred că am maximizat totul astăzi”, a declarat Bearman după primul său Mare Premiu de Formula 1.

Inițial, Sainz a participat la sesiunile de antrenament de la Jeddah, dar starea pilotului s-a deteriorat rapid. Ajuns la spital, pilotul Ferrari a fost diagnosticat cu apendicită și a fost necesară o intervenție chirurgicală de urgență.

După operație, Sainz a postat pe rețelele de socializare spunând că operația a decurs bine și le mulțumește tuturor celor implicați în recuperarea sa.

“Astăzi am trecut printr-o operație care a decurs fără probleme și mă simt mult mai bine! Mulțumesc pentru toate mesajele voastre frumoase și tuturor celor care au avut grijă de mine în aceste zile, aici în Arabia Saudită, în special la Spitalul Forțelor Armate King Fahad. MULȚUMESC!”

“Calificare excelentă pentru @OllieBearman la debutul său grăbit (deloc ușor) și pentru Lord Perceval (a.k.a. @Charles_Leclerc). Succes pentru mâine @ScuderiaFerrari!”, a postat Sainz pe rețelele de socializare după operația de apendicită.