Pentru a practica orice sport, ai nevoie de curiozitate, dorinţă şi curaj. În motorsport e nevoie de mult curaj deoarece nu este un sport blând, nu este genul de sport la care mergi şi ești 100% sigur că te întorci cu toate degetele la mână.

Beatrice Ilie a început să concureze după ce a simțit adrenalina din postura de spectator. A fost dragoste la prima vedere. Din acel moment, a fost încurajată de tatăl ei, dar și de alți piloți, să transforme visul în realitate și să se urce la volan ca și pilot.

În ciuda faptului că Beatrice concurează de puțin timp, a avut foarte multe de învățat. În acest interviu, vom afla care sunt realizările sale cele mai importante din carieră, ce evită cu orice preț în ziua în care știe că urmează o competiție și care sunt mașinile preferate din cele pe care a avut ocazia să le conducă.

1. Cum a fost debutul tău în acest sport? De ce l-ai ales și de ce ai continuat?

“Inițial eram doar un simplu spectator la Campionatul Național De Îndemânare Auto, cât și la Campionatul Național de Viteză în Coastă, dar mergând atât de des la etape, a ajuns să îmi placă enorm. Astfel am reușit să mă ambiționez, iar cu mașina mamei, pe care o primisem pentru drumuri zilnice prin București, m-am înscris la prima etapă națională de Îndemânare Auto.

Mi-a plăcut enorm adrenalina creată de vibe-ul competiției în acea Toyota Yaris de 68 de cai, poreclită Ferraris, așa că am participat și la restul etapelor din anul competițional 2022, cu ajutorul donațiilor primite de la prietenii din viață de zi cu zi și de pe Instagram.”

2. Ce persoane te-au influențat cel mai mult de când concurezi?

“Încă de la prima etapă am fost susținută atât cu încurajări, cât și pe partea tahnică de către un pilot foarte îndrăgit de mine de la CNVC – Alin Cristea, dar și de către alți piloți din cadrul campionatelor de Îndemânare și Super Slalom. Am încercat să învăț de la fiecare câte ceva ca să pot aplica pe traseul de concurs, cum ar fi abordarea în moduri diferite a unor viraje sau schimbarea distanței și a modului de frânare.”

3. La ce competiții participi în acest moment?

“Fiind un sport destul de costisitor, iar bugetul pentru acesta s-a terminat încă de la mijlocul anului 2023, anul acesta am decis să iau o mică pauză. Dar cum pasiunea pentru mașini este mare, voi încerca să ajung la un Trackday cel puțin.”

4. Care consideri că sunt cele mai importante realizări din carieră?

“O realizare importantă pentru mine a fost însuși faptul că am avut curajul să pornesc pe acest drum, al pilotajului. De asemenea, faptul că am reușit să fac progrese în 2023, de la schimbarea materialului de concurs, până la reducerea timpilor de pe traseul competiției, a fost încă o realizare importantă pentru mine. Cu toate plusurile și minusurile simțite de-a lungul etapelor, în anul 2022 am finalizat cu Locul 3 – Grupa Femina la nivel național, iar în 2023 că Vicecampioană la aceeași grupă.”

5. Ai avut parte de accidente sau evenimente neplăcute în timpul competiției?

“Din fericire, nu am avut parte de niciun accident în cadrul etapelor, însă am avut parte de o răsucire cu un Citroen Saxo VTS din cauza unor probleme la sistemul de frânare al mașinii.”

6. Cum îți începi ziua când știi că urmează să concurezi?

“Fără cafea! Acesta este primul lucru foarte important, dar și foarte dificil, deoarece ador cafeaua. Sunt destul de agitată de fel, iar în zilele mai stresante și mai pline de adrenalină, încerc să nu consum băuturi energizante sau care conțin cofeină. De asemenea, încerc să fac cel puțin 15 minute de sport pentru a dezmorți corpul.”

7. Dacă nu mă înșel, ai fost la volanul mai multor mașini. Ai vreo mașină anume care a câștigat un loc special în inima ta?

“Așa este. Din cadrul competițiilor, am îndrăgit și prima mășînă – Ferraris, dar și pe cea de-a două, Opel Corsa C GSI – zis și Onyx. Fiecare a fost specială în felul ei. Am avut oportunitatea de a conduce și mășini mai puternice în afară competițiilor, iar cea care a câștigat un loc special în inima mea este un Porsche 718 Cayman GT4, într-un loc unde doar visam să ajung – Nurburgring Nordschleife.”

8. Ce îți place să faci în timpul liber?

“Noțiunea de timp liber nu prea mai există în viața mea deoarece mă axez pe job foarte mult pentru a reuși să mă întorc în competiții în anul 2025. Chiar și așa, în weekend-uri ies cu prietenii la plimbări cu mașinile, la cinema și în rest încerc să îmi pun la punct actuală mașină, fiind mai în vârstă decât mine, necesită destul de multă atenție.”

9. Ce planuri ai pentru acest an competițional?

“Anul acesta va fi unul liniștit din punct de vedere competițional. Plănuiesc să particip la etape din mai multe, ca și spectator, poate includ și un Trackday cu actuala mașină. Îmi doresc să mă încarc și să revin cu forțe proaspete în anul 2025 în competiții, eventual și cu un curs de pilotaj “la bord”.”