După ce Max Verstappen a spus că nu este de acord cu afirmația făcută de Lewis Hamilton conform căreia monopostul Red Bull RB19 este cea mai dominantă mașină din istoria Formula 1, fiind cea mai rapidă mașină pe care acesta a văzut-o, a venit rândul lui Fernando Alonso să-l contrazică pe Hamilton într-un interviu acordat L’Equipe.

Fernando Alonso a respins afirmația lui Lewis Hamilton, conform căreia Red Bull are cel mai rapid bolid de Formula 1 pe care l-a văzut vreodată, și a glumit că britanicul “începe să îmbătrânească” și are “o memorie scurtă”.

“Are o memorie scurtă, probabil că îmbătrânește.”  – Fernando Alonso

Red Bull a dominat primele curse de la începutul sezonului din 2023. În a doua cursă, Max Verstappen a pornit de pe locul 15 după o problemă apărută la mașină în calificări, dar a trecut ușor printre mașinile din fața acestuia, depășind inclusiv mașina lui Hamilton.

Lewis Hamilton a declarat mai târziu că nu a încercat nici măcar să se apere împotriva lui Verstappen, având în vedere decalajul de performanță dintre mașinile lor.

“Când eram rapizi, nu eram atât de rapizi. Este cea mai rapidă mașină pe care am văzut-o comparată cu celelalte. Nu știu de ce sau cum, dar el m-a depășit cu o viteză serioasă”, a spus Hamilton

“Nici măcar nu m-am chinuit să blochez, pentru că exista o diferență uriașă de viteză”, a adăugat acesta.

Alonso a respins afirmația lui Hamilton și a spus că acesta are o memorie scurtă.

“Nu sunt deloc de acord… Hamilton și Rosberg erau cu un minut înaintea tuturor în 2014 și 2015… are o memorie scurtă… îmbătrânește!”, a spus Alonso.

“Cu o mașină normală, se pot observa slăbiciunile lui”, a adăugat el.