Toto Wolff, directorul Mercedes-AMG Petronas, a comentat zvonurile care circulă în jurul unei posibile plecări a lui Max Verstappen de la Red Bull Racing pentru a se alătura echipei Mercedes. Aceste speculații au câștigat teren în contextul în care Helmut Marko a sugerat că cel mai probabil Verstappen a fost deja contactat de cei de la Mercedes, iar Mercedes încă nu a găsit un înlocuitor pentru Lewis Hamilton, care urmează să facă trecerea la echipa Ferrari din sezonul 2025 de Formula 1.

Poate părăsi Max Verstappen Red Bull? Se pare că da, olandezul are o clauză în contract care îi permite să părăsească Red Bull înainte de expirarea contractului său cu echipa Red Bull.

Va părăsi Verstappen Red Bull? Este puțin probabil, deoarece în prezent niciun monopost nu poate concura de la egal la egal cu RB20, iar Helmut Marko a spus despre Max că este un pilot loial. Helmut a spus de asemenea că probabilitatea ca Verstappen să fi fost deja contactat de Mercedes pentru a ocupa locul lui Hamilton este extrem de ridicată.

“Aș fi surprins dacă nu ar fi făcut-o. Dar Max este un pilot foarte loial”, a spus Helmut Marko despre Max Verstappen.

Este ușor de înțeles că Mercedes și-ar dori un pilot precum Verstappen, mai ales că Toto Wolff are o admirație deosebită pentru olandez. Wolff a spus despre performanța lui Verstappen de la Grand Prix-ul de la Bahrain că a fost una excepțională, clasându-l pe pilotul Red Bull în altă ligă, chiar altă galaxie.

“Cred că Max nu era într-o ligă diferită, ci într-o altă galaxie. Performanța a fost extraordinară.

Dar toți ceilalți, am văzut diferențele între Ferrari și cred că grupul format din Ferrari, McLaren și Mercedes era probabil într-un interval similar”, a spus Toto Wolff despre performanța lui Verstappen de la Marele Premiu al Bahrain-ului.

Întrebat despre zvonurile cum că Verstappen va părăsi Red Bull pentru Mercedes, Wolff nu a infirmat nici confirmat aceste zvonuri. Totuși, Wolff a recunoscut că momentan nu există un motiv pentru care Verstappen ar face această mișcare.

“Piața este foarte interesantă. Pentru un pilot, cel mai important lucru este să fie cu cel mai rapid (echipă / mașină), și acum nu există niciun motiv pentru ca Max să părăsească Red Bull în viitorul apropiat. Dar vom vedea ce se întâmplă”, a comentat Wolff despre zvonurile în legătură cu plecarea lui Verstappen de la RedBull.