În ciuda îmbunătățirilor considerabile făcute de echipa Mercedes de Formula 1 la monopost, prima cursă a acestui sezon nu a fost chiar una reușită pentru echipă, iar campionul mondial Lewis Hamilton nu a ezitat să spună că este dezamăgit de această performanță. Hamilton a terminat cursa la Marele Premiu al Bahrainului pe locul șapte, înregistrând o îmbunătățire semnificativă față de locul său inițial de pe poziția a noua în grila de start. Coechipierul său, George Russell, a terminat pe locul cinci.

Deși Hamilton s-a simțit în formă fizică bună datorită antrenamentului intens din iarnă, britanicul a recunoscut că a fost puțin dezamăgit de rezultatele echipei de la Bahrain. Speranțele erau mai mari, însă având în vedere competiția strânsă și dificultățile generate de uzura rapidă a mașinii, Mercedes nu a obținut rezultatul scontat.

“Personal, mă simt foarte bine, fizic mă simt excelent, deci antrenamentul de iarnă a funcționat. Probabil că simțim o ușoară dezamăgire în echipă, nu sunt sigur dacă asta simte toată lumea.

Cu siguranță că am sperăm că vom fi mult mai buni în acest weekend decât am fost, dar a fost o cursă dificilă, a fost foarte strâns pentru  toată lumea, iar degradarea mașinii este mare”, a spus Lewis Hamilton după rezultatele de la Grand Prix-ul din Bahrain.

Hamilton a identificat anumite aspecte în care echipa poate să se îmbunătățească, punând accentul pe necesitatea de a reduce decalajul de performanță față de echipele rivale, în special față de Red Bull Racing. De asemenea, Lewis a adus în discuție și dificultățile tehnice întâmpinate de el în timpul acestei curse, menționând că mașina sa nu a putut concura la fel de bine ca și alte mașini din față.

“Sunt multe domenii în care putem să ne îmbunătățim. Am fost mai în spate decât ne așteptam și față de Red Bull. Cred că astăzi a fost o luptă cu mașină. Platforma… M-am străduit, dar nu a fost multă performanță acolo comparativ cu unii dintre cei din fața noastră.

Am aflat multe despre mașină. Sunt multe lucruri pe care putem să le îmbunătățim”, a adăugat Hamilton.

Hamilton a spus că o calificare mai bună ar fi putut să-l plaseze mai sus în clasamentul cursei, deoarece în ultima parte a acesteia a avut o performanță mai bună.

“Dacă aș fi avut o calificare mai bună, probabil că aș fi fost cu câteva locuri mai în față. Ultima etapă a fost bună. A fost despre descoperire astăzi”, a concluzionat britanicul.