Orice început de carieră în motorsport este compus din câteva faze. Inițial, interesul sporit își spune cuvântul și apare dorința de mai mult, apoi urmează participările în diverse competiții pentru câștigarea experienței și pentru a vedea ce anume se potrivește cel mai bine cu abilitățile și bugetul sportivului. Ultima fază o reprezintă evoluția și atingerea gradului de “veteran”.

În cazul lui Nelu Somodean, a trebuit să participe la competiții moto până să ajungă să fie pilotul de Rally Raid pe care îl știe lumea astăzi. A avut parte de tot ce se poate, de la accidente la reveniri în forță, de la înfrângeri la victorii, iar cel mai important aspect este faptul că nu a renunțat pentru nimic în lume la ceea ce iubește.

Vom afla în interviul de astăzi cum a ajuns să concureze, cum a făcut tranziția dintre moto și auto, ce ar trebui să știe începătorii care vor să concureze la Rally Raid și ce competiție va organiza în toamna acestui an.

1. Când te-ai apucat de motorsport și de ce?

“Am început activitatea competițională în anul 2010, dar am avut motociclete încă din 1987. Am început cu Mobra, CZ Sport, pe vremea lui Ceaușescu era nevoie de bani pentru a te dezvolta. Am început cu moto, în 2001 am mers la Enduro, unde am practicat timp de 2 ani. Am încercat motocross și nu mi-a plăcut. Am început apoi să particip la Rally Raid, care a rămas cu mine încă din 2002, când am câștigat și prima competiție, la Constanța. Am mai participat și pe partea de moto până în 2004, când am avut un accident, iar din 2005, pentru că nu mai puteam să mă urc pe motocicleta, am decis sa activez ca navigator la auto, unde am câștigat și titlul la finalul acelui an, la clasa Profi. În 2005 am cumpărat un Nissan Patrol pentru Rally Raid, am concurat cam 2 ani cu el și am reușit o clasare pe locul 2, după care m-am întors la moto. ”

2. Ce înseamnă pentru tine acest sport? Cum l-ai putea descrie?

“Îmi plac competițiile, îmi place să mă bat pentru titluri. De exemplu, când concuram pe moto, în acele 3 zile de concurs, mă ocupam strict de asta. În principiu, dacă nu aveam accident sau probleme cu mașina/motocicleta, plecam mereu cu un loc acasă. La competițiile auto/moto contează enorm adrenalina de la început până la sfârșit.”

3. La ce competiții iei parte?

“În prezent particip la Rally Raid și plănuiesc să încep cu Bistrița anul acesta. Între 2020-2022 am probleme cu permisul și nu am putut să conduc, așa că anul trecut am participat doar ca și navigator. Mă consider a fi unul dintre cei mai buni din țară. În acest an reîncep la auto, ca și pilot.”

4. Există și alte competiții asemănătoare care au prezentat interes?

“Nu neapărat, dar acum 10-15 ani, puteai merge cu o mașină de Off-road și la Rally Raid, acestea două mergând pe același concept. În prezent, la Rally Raid se cer pașapoarte tehnice mai nou, în timp ce la Off-road încă nu se cere. Au început să se separe, nici ca mașini nu prea mai suntem compatibili. Traseele sunt mai complexe, ale noastre sunt de viteză, ale lor de tracțiune.”

5. Care sunt cele mai importante realizări de până acum?

“Am 4 titluri de Campion Național la moto, un titlu de Campion European, un titlu de Vicecampion Național la clasa SSV Profi și un titlu de navigator dobândit anul trecut. De asemenea, am și 3 competiții de Enduro unde am fost că și organizator, la Bistrița. Am în total 7 competiții de Rally Raid organizate, patru la Bistrița și trei la Tulcea, iar în continuare voi organiza doar la Tulcea unde relieful se aseamănă cu cel întâmpinat la Dakar.”

6. De când concurezi, de ce evenimente neplăcute ai avut parte?

“Am avut un accident în 2004, într-o zona situată între Brașov și Covasna, când am depășit un competitor și am prins 2 denivelări, m-am dat peste cap cu motocicleta și am avut o gleznă ruptă, degete rupte la mâna stângă, clavicula ruptă și multe altele care au necesitat cam o lună jumate de spitalizare. La auto nu am avut accidente. În rest, am avut parte de defecțiuni, dar acestea vin de la sine.”

7. Ce ar trebui să știe un începător?

“La competițiile de moto e mai greu pentru începători pentru că e nevoie de o motocicletă în 4 timpi, cele în 2 timpi nu rezistă. Sunt de parcurs 400 de kilometri unde trebuie să mergi continuu. Le-aș propune să vină mai degrabă la partea auto, la clasa Promo nu ai nevoie de modificări, dacă ai SUV. La moto ai nevoie de un roadbook, pe lângă echipament și motocicletă, în timp ce la auto ai nevoie doar de cască, chiar și neomologată. Nu este nevoie de echipament ignifug, avem mulți sportivi cu Dacia Duster. La clasa Promo, viteza maximă este de 70 km/ora, care este o viteză rezonabilă, stabilită în așa fel încât nu se întâmplă nimic cu pilotul sau navigatorul în caz de accident.”

8. Cu ce te mai ocupi în timpul liber?

“Pescuitul este al doilea sport pe care îl practic, după competițiile auto, dar acolo merg de plăcere și nu particip la competiții. Am o tabără în Delta Dunării, echipată cu tot ce trebuie și rămân în natură câte 7 zile. În rest, pe lângă motorsport și pescuit, am un restaurant pe care îl administrez.”

9. Ce planuri ai pentru acest an competițional?

“Anul acesta voi concura la auto, clasa Profi, voi organiza etapă de la Tulcea, care va avea loc pe 6-7 Noiembrie, iar anul viitor, în primăvară, vreau să organizez o competiție cu bărci, dar să fac și traseul pentru acest concurs.”