Red Bull câștigă primul Grand Prix al sezonului 2024 de Formula 1. Max Verstappen și echipa Red Bull Racing au impresionat prin dominația lor încă de la început, învingându-i cu ușurință pe ceilalți piloți. Verstappen a dominat cursa încă din prima parte și a obținut primul loc la Grand Prix-ul de la Bahrain, iar colegul său de echipă, Perez, a depășit echipa Ferrari și a obținut astfel a doua poziție pe podium.

Performanța lui Verstappen a fost într-o oarecare măsură anticipată, dar performanța lui Perez a fost una surprinzătoare, acesta reușind să-i depășească pe Charles Leclerc și pe George Russell, și în cele din urmă câștigând bătălia cu Carlos Sainz, care a ocupat locul trei pe podium.

Red Bull Racing a avut parte de un debut perfect, obținând nu doar prima și a doua poziție, ci și cel mai rapid tur al cursei. Max Verstappen a acumulat 26 de puncte, iar Sergio Perez a adăugat cele 18 puncte pentru a doua poziție de pe podium, aducând echipei un total de 44 de puncte în clasament.

După această victorie grozavă, Verstappen preferă să nu se culce pe lauri afirmând că o astfel de performanță nu poate fi repetată în fiecare cursă, dar este determinat să continue să se îmbunătățească.

“Eu cred pur și simplu că astăzi totul a funcționat foarte, foarte bine. Și, desigur, nu mă aștept ca acest lucru să se întâmple în fiecare Grand Prix din viitorul apropiat. Așa că, acceptăm acest lucru, ne uităm înapoi la el și desigur, îl analizăm și vom încerca să ne îmbunătățim în continuare”, a spus Max Verstappen după ce a ieșit victorios la Grand Prix-ul de la Bahrain.

Christian Horner, directorul echipei, este de părere că, în ciuda succesului inițial, este esențial ca echipa să aibă o perspectivă realistă despre următoarele curse. Echipa Red Bull este conștientă că încă există provocări și multe aspecte de îmbunătățit în cadrul acestui campionat.

“Este un început fantastic, ne vom bucura de acest moment, scor maxim de puncte. Dar este un sezon lung, multe locații diferite, provocări diferite, condiții diferite. Și ceea ce am observat în teste este că lucrurile sunt mai apropiate.

Acum am făcut lucrurile corect în acest weekend, am ales mașinile potrivite pentru cursă, am executat o cursă perfectă cu ambele mașini și am obținut un final grozav. Dar cred că se vor apropia”, a spus Christian Horner despre succesul din Bahrain.

 

Rezultatul pentru Grand Prix-ul de la Bahrain

#. Pilot Echipă Timp
1. Verstappen M. Red Bull 1:31:44.742
2. Perez S. Red Bull +22.457
3. Sainz C. Jr. Ferrari +25.110
4. Leclerc C. Ferrari +39.669
5. Russell G. Mercedes +46.788
6. Norris L. McLaren +48.458
7. Hamilton L. Mercedes +50.324
8. Piastri O. McLaren +56.082
9. Alonso F. Aston Martin +1:14.887
10. Stroll L. Aston Martin +1:33.216
11. Zhou G. Kick Sauber +1 t.
12. Magnussen K. Haas +1 t.
13. Ricciardo D. RB +1 t.
14. Tsunoda Y. RB +1 t.
15. Albon A. Williams +1 t.
16. Hulkenberg N. Haas +1 t.
17. Ocon E. Alpine +1 t.
18. Gasly P. Alpine +1 t.
19. Bottas V. Kick Sauber +1 t.
20. Sargeant L. Williams +2 t.