Toto Wolff, directorul echipei de Formula 1 Mercedes, a declarat într-un interviu la Autosport că nu are un Plan B în cazul în care campionul mondial Lewis Hamilton decide să plece din echipă. Acesta a spus că încă preferă planul A, adică pe Lewis.

“Cred că sună naiv, dar îmi este foarte greu să mă gândesc la un Plan B, dacă Planul A încă este preferatul meu”, a spus Wolff.

Wolff a menționat că este mulțumit cu piloții pe care îi are în prezent și nu vrea să discute în viitorul apropiat cu alți piloți. Cu toate acestea, Wolff crede că în cazul în care un pilot se gândește să plece, echipa va primi o înștiințare din timp, înainte ca decizia să fie luată.

“Nu vreau să mă implic în discuții cu alți piloți, pentru că sunt mulțumit cu cei din echipă, asta este sigur. În acest moment, nu există un Plan B. Este Lewis.”

El consideră că Hamilton ar comunica întotdeauna cu echipa înainte de a lua o astfel de decizie și nu și-ar lăsa niciodată echipa în haos.

“Eu cred că el ne-ar spune din timp,” a adăugat Wolff.

“Nu cred că Lewis ar spune: ‘Nu mai pot face asta. Nu mai vin mâine!’”

“El simte mereu o responsabilitate față de echipă. El nu ar lăsa echipa singură. Piloții pot lua întotdeauna decizii [de genul acesta], dar el nu ne-ar dezamăgi.”

În cele din urmă, Wolff a spus că, dacă Mercedes rămâne o echipă atractivă pentru alți piloți, vor găsi întotdeauna soluții.

“Orice s-ar întâmpla, cred că dacă crezi că ești o echipă atractivă pentru alții, vei găsi soluții.”