Carlos Sainz, pilotul echipei Ferrari, se află într-un moment crucial al carierei sale din Formula 1, pregătindu-se să înceapă un nou capitol în viața sa de pilot. Cu Lewis Hamilton pregătit să preia poziția sa de la Ferrari începând din 2025, Sainz își cântărește opțiunile după o prestație impresionantă în timpul testelor de presezon din 2024.

Performanța sa remarcabilă din ultimul timp i-a deschis multe uși, lărgindu-i spaniolului paleta de opțiuni pentru viitorul său din Formula 1. Sainz a fost singurul pilot care a oprit șirul de victorii consecutive al echipei Red Bull din 2023, aducând prima poziție pe podium echipei Ferrari în Singapore.

Pilotul de la Ferrari nu s-a oprit aici și a început sezonul din 2024 în forță. În timpul celei de-a doua zile de testare din Bahrain, ritmul său a depășit viteza echipei Red Bull, cel mai bun timp generat de Sainz a fost de 1m29.921s, acesta fiind mai rapid decât cel de la Red Bull, 1m30.679s.

Se pare că echipa Audi, în prezent operând sub numele de Sauber până la intrarea completă a Audi în 2026, îl ofertează pe Sainz. Tatăl lui Carlos a recunoscut că a discutat cu fiul său despre posibilitatea acestuia de a conduce pentru viitoarea echipă de Formula 1.

Cu toate acestea, tatăl spaniolului a fost văzut discutând și cu cei de la Red Bull în timpul testelor de presezon din Bahrain. Sainz nu a confirmat faptul că poartă discuții în acest sens cu conducerea Red Bull, spunând că astfel de interacțiuni sunt obișnuite în padocul din Formula 1.

“Dacă l-ai văzut pe tatăl meu mergând să-i spună salut lui Helmut Marko, trebuie să-ți amintești că are o relație excelentă cu el. La fel cum avem o relație bună și cu Toto Wolff. Cu toată lumea din grilă. Este normal în această etapă a anului, nu ne-am mai văzut de trei sau patru luni, o să ne salutăm reciproc”, a spus Carlos Sainz despre o potențială colaborare cu Red Bull Racing.

Referitor la viitoarea echipă cu care va colabora, Sainz este de părere că factorul decisiv pentru obținerea succesului pe termen lung este o combinație între stabilitate și sinergia dintre un pilot și echipă. Cu diverse oferte pe masă, spaniolul va evalua fiecare oportunitate cu atenție, asigurându-se că alegerea sa se aliniază cu aspirațiile sale de carieră și cu creșterea personală și ca pilot de curse.

“De asemenea, cu siguranță, uitându-ne la stabilitate.Cât de importantă este stabilitatea într-un proiect pe termen mediu sau lung. Pentru a construi o echipă puternică și o echipă care să înțeleagă pilotul, și pilotul să înțeleagă echipa.

Așa că, având aceste două lucruri în minte, și aceste două lucruri pe care trebuie să le pui în ecuație, voi lua decizia. Îmi voi rezerva timpul corespunzător.

Am nevoie de conversații cu toată lumea pentru a vedea ce oferă fiecare și ce are fiecare în minte. Și apoi, cu toate opțiunile pe masă, voi alege ce este mai bine pentru cariera mea și pentru mine ca individ și ca pilot”, a declarat Carlos Sainz Jr.