Echipa NASCAR Team Penske s-a găsit implicată într-un scandal după inspecția premergătoare cursei de duminică a mașinii pilotului Joey Logano. S-a descoperit că mănușile cu care urma să conducă Logano nu respectau standardele de siguranță specificate de regulamentele SFI, așa cum este detaliat la secțiunea 14.3.1.1 a acestui regulament.

Această încălcare nu numai că a constituit o încălcare a siguranței, dar a ridicat și preocupări cu privire la integritatea competitivă a evenimentului, deoarece NASCAR a determinat că mănușile au fost modificate intenționat, posibil pentru a oferi un avantaj competitiv.

Evidența acestei modificări a fost evidentă în înregistrarea camerei de bord din sesiunea de calificare de sâmbătă, unde mănușile modificate erau clar vizibile pe mâinile lui Logano.

În consecință, Logano, care inițial a obținut locul doi în calificările de duminică, va fi retrogradat să plece de la coada grilei la cursa de pe Atlanta Motor Speedway. În plus, va trebui să efectueze o penalizare de trecere pe la boxe după semnalul verde, o acțiune care este posibil să-l coste pe Logano cel puțin zece poziții în Atlanta.

Asta nu e tot, ca urmare a acestei încălcări, echipa lui Logano se confruntă cu posibilitatea unor repercusiuni majore. Aceste pedepse sunt programate să fie anunțate în săptămâna următoare.