Francesco Bagnaia, castigatorul MotoGP din 2023, își exprimă satisfacția față de îmbunătățirile aduse motocicletei Ducati din 2024. După o performanță solidă pe durata testelor de deschidere ale anului din Malaysia, Bagnaia simte mult entuziasm și după experiențele sale din Qatar.

Bagnaia a înregistrat un timp record în timpul testelor din Qatar. Campionul mondial a parcurs circuitul pentru Marele Premiu al Qatarului în doar 1m50.952s.

Pentru Bagnaia, testele din Qatar au fost cu mult mai bune decât se aștepta. Când i s-a cerut să evalueze cât de pregătit se simte pentru desfășurarea testelor, pe o scară de la unu la zece, pentru începerea testelor din Qatar, Bagnaia a spus: “Opt din zece. În Malaysia am fost la șapte, și nu mă așteptam să merg atât de repede fără să forțez atât de mult pentru a ajunge la acest nivel. Deci este grozav, dar vreau să am grijă de tot, să rămân calm.”

Analizând sesiunile de teste, Bagnaia a descoperit o strategie cu potențial pentru cursele de calificare: utilizarea anvelopelor moi pentru a simula scenarii de sprint și pentru a evalua capacitățile de performanță ale motocicletei.

“Am forțat ca de obicei atunci când trebuie să concurezi contra timp, dar a fost prima dată când am montat anvelopele moi. Așa că nu știu cât de mult mai putem îmbunătăți acest timp pe tur. Poate în calificări cu două anvelope putem îmbunătăți puțin.

Dar a fost important să fac tururi cu anvelopele moi pentru a simula scenariile de sprint. A fost suficient să concurez contra timp doar o dată”, a spus Bagnaia despre experiența lui pe motocicleta cu cauciucurile moi.

După zilele de teste, Bagnaia laudă Ducati-ul din 2024, observând îmbunătățiri în toate aspectele în comparație cu modelele din anii precedenți.

“Mă simt incredibil în acest moment. Cred că modelul 24 este mai bun în toate domeniile, în fiecare domeniu, decât modelul 23. Este o combinație a tuturor lucrurilor bune de la modelul 22 și a lucrurilor bune de la modelul 23. Așa că, în acest moment, funcționează perfect.

Și condițiile în aceste cinci zile de testare în Malaysia și aici au fost perfecte. Deci, vom vedea în cursă peste 15 zile, dar acum sunt foarte fericit”, a spus Francesco Bagnaia despre noul Ducati pentru sezonul 2024 de MotoGP.