Zilele de teste de la Bahrain, desfășurate înainte de începerea sezonului competițional de Formula 1, s-au încheiat. Ferrari a arătat o performanță impresionantă pe circuit, iar Carlos Sainz a obținut cel mai bun timp în a doua zi de testare, depășindu-i pe piloții Sergio Perez de la Red Bull și Lewis Hamilton de la Mercedes, care au obținut pozițiile doi și trei.

Ferrari nu s-a oprit aici și a obținut încă o dată cel mai bun timp de pe pistă, de data aceasta în ultima zi de testare, cu Charles Leclerc în fruntea clasamentului, depășindu-i pe George Russell de la Mercedes, pe Guanyu Zhou de la Kick Sauber și pe Max Verstappen de la Red Bull.

Astfel, la testele de la Bahrain, echipa Ferrari a reușit să întreacă Red Bull, obținând prima și a doua poziție pentru cel mai bun timp de pe circuit. Carlos Sainz a reușit să stabilească un timp de 1:29.9 în a doua zi de testare, iar colegul său de echipă, Charles Leclerc, se află pe locul doi, cu timpul de 1:30.3 obținut în a treia zi de teste.

Cu această ocazie, Charles Leclerc a evaluat noul model Ferrari și a afirmat că au fost făcute îmbunătățiri semnificative în manevrabilitatea mașinii în comparație cu modelul din anul anterior, dar a evitat să spună că monopostul Ferrari are un avantaj față de cel de la Red Bull.

“Se simte ca la fiecare test de iarnă, ceea ce înseamnă că nu înțelegem nimic deocamdată și este prea devreme să spunem. Nu avem nicio idee care sunt nivelele de combustibil ale celorlalți. În ceea ce privește manevrabilitatea, mașina este mult mai bună în comparație cu anul trecut.

Anul trecut, după testare, a fost foarte, foarte dificil să ne orientăm pentru că pur și simplu nu știam ce face mașina. Am intra într-un viraj și nu știam dacă vom avea supravirare extremă sau subvirare extremă.

Anul acesta mașina nu este așa, ceea ce reprezintă un punct de plecare mai bun, totuși, sentimentul meu inițial este că Red Bull rămâne destul de mult înainte. Ieri au realizat timpi de tur foarte impresionanți, dar aceștia sunt doar timpii mei, fără a privi toate datele până în acest moment”, a declarat Charles Leclerc despre rezultatele zilelor de teste de la Bahrain.