Cu ocazia primei zile dedicate testelor din acest sezon, piloții de Formula 1 au avut, pentru prima dată, ocazia să arate noile îmbunătățiri aduse mașinilor de la sfârșitul sezonului precedent. Toate privirile au fost îndreptate către Max Verstappen, pilotul olandez care a câștigat sezonul trecut de Formula 1. Pilotând noul model RB20 de la Red Bull Racing, Verstappen a impresionat încă o dată cu agilitatea sa de pe pistă, dominând ziua de deschidere a testelor.

Verstappen a obținut o performanță extrem de bună, care l-a propulsat cu peste o secundă (1,14 secunde) înaintea pilotului care a terminat pe locul doi, Lando Norris. Pilotul de la Ferrari, Carlos Sainz, a completat a treia poziție.

Per total, Verstappen este mulțumit de performanța noului model RB20. Olandezul a spus că s-a adaptat rapid la noua mașină, chiar dacă nu a mai fost pe circuit o perioadă mai lungă de timp. Urmează ca inginerii Red Bull să ajusteze mașina în funcție de feedback-ul dat de Verstappen, pentru a obține performanța optimă pe circuit.

“Am parcurs multe tururi și am încercat destul de multe lucruri cu mașina, ceea ce a fost important, deci sunt în general mulțumit de cum a decurs totul. După pauza de iarnă, primele câteva tururi te surprind întotdeauna puțin, dar apoi te adaptezi destul de repede la ritm.

În general, mașina a răspuns bine și, având în vedere că aceasta a fost doar o sesiune de teste, am avut o zi bună. Așteptăm ziua de mâine, discutăm cu inginerii noștri despre ce planuri vom avea, dar abia aștept să intru în mașină în după-amiaza aceasta”, a spus Max Verstappen, despre monopostul RB20, în prima zi de teste din acest sezon de Formula 1.

Sunt trei zile de teste pre-sezon până vineri, înainte de Marele Premiu al Bahrainului, care va deschide sezonul 2024 de Formula 1.