De la Toro Rosso la AlphaTauri, și acum sub un nou brand, echipa Visa Cash App RB este pregătită pentru un nou început în sezonul 2024 de Formula 1. Sub o nouă conducere și cu o perspectivă proaspătă asupra designului mașinii, echipa este pregătită să concureze de la egal la egal cu echipa soră, Red Bull Racing.

Cu unul dintre cei mai mari procesatori de plăți ca sponsor principal, Visa, echipa a suferit o transformare, atât de nume, cât și în abordarea curselor de Formula 1. Echipa Visa Cash App RB nu este doar aceeași versiune a fostei echipe AlphaTauri cu un brand diferit, ci reprezintă un nou parteneriat de succes marca Red Bull.

Inspirându-se din Red Bull Racing, mașina echipei din sezonul 2024, VCARB-01, împărtășește mai multe componente cheie cu echipa-soră. Cu suspensie frontală tip pull-rod și suspensie posterioară tip push-rod, direcție asistată, sistem de frânare, cutie de viteze și evacuare toate provenite de la Red Bull.

Helmut Marko, consilierul Red Bull, a vorbit despre noua direcție a noii echipe formate: de a urma Red Bull Racing atât cât permit regulamentele. Această aliniere între cele două echipe nu doar că optimizează operațiunile, ci și îmbunătățește potențialul unei echipe Red Bull să câștige pe pistă.

“Ei vor urma Red Bull Racing atât de aproape cât permit regulamentele”, a declarat Helmut Marko despre echipa Visa Cash App RB.

Dar ce se întâmplă cu AlphaTauri, dispare odată cu noul rebrand? AlphaTauri își continuă implicarea în motorsport printr-un nou parteneriat cu FIA pe o perioadă de 3 ani. În calitate de partener oficial pentru îmbrăcăminte, AlphaTauri va fi responsabilă cu îmbrăcămintea personalului.

“Suntem încântați să anunțăm parteneriatul dintre Alpha Tauri și FIA ca prim partener oficial pentru Îmbrăcăminte, din anul 2024 până în anul 2026”, a postat FIA pe rețelele de socializare.

“Acest parteneriat cu AlphaTauri ne permite să aducem confort și stil în gama noastră de îmbrăcăminte FIA. Abordarea inovatoare a AlphaTauri și dedicarea lor față de modă îi fac partenerul perfect”, a declarat Președintele FIA, Mohammed Ben Sulayem.