În ultimul timp se vorbește mult despre viitorul lui Daniel Ricciardo în Formula 1. Odată cu apropierea încheierii contractului lui Lewis Hamilton la echipa Mercedes în 2025, au apărut multe speculații despre cine ar putea fi înlocuitorul britanicului la Mercedes, iar numele lui Ricciardo a fost menționat de mai mulți oameni.

Cu toate acestea, Helmut Marko, consilierul Red Bull, a clarificat faptul că aceste speculații nu sunt fundamentate și că Ricciardo are un viitor la Red Bull Racing, având un contract pe termen lung cu echipa.

“Nu este disponibil”, a spus Helmut Marko despre Daniel Ricciardo.

Însuși Ricciardo a abordat aceste speculații referitoare la cariera sa, spunând că el este mai degrabă concentrat asupra prezentului decât asupra unor posibile schimbări viitoare îndepărtate. Pilotul australian a afirmat, de asemenea, că preferă să abordeze fiecare cursă pe măsură ce vine, evitând să fie distras de speculațiile premature despre schimbările în legătură cu componența echipelor.

“Cu siguranță nu o să mă uit atât de departe în viitor. În această etapă a carierei mele, să mă uit înainte se simte un pic ca și cum aș fi cu un an mai aproape de final. Așa că este un motiv în plus pentru mine să fiu prezent în acest moment și să iau totul cursă cu cursă”, a spus Daniel Ricciardo despre aceste zvonuri.

Ricciardo este conștient de poziția în care se află cei de la Mercedes, că aceștia au timp să evalueze performanțele piloților din acest sezon pentru a găsi un înlocuitor potrivit pentru poziția lui Hamilton. Ricciardo preferă să lase dinamica pieței să se desfășoare natural, fără intervenția sa, în timp ce el se concentrează strict pe cursele din acest sezon.

“Presupun că în poziția lor [a celor de la Mercedes] nu se grăbesc. Deci vor judeca pe toată lumea, cum se descurcă, piața pilotului, orice. Deci cred că această poziție este una bună pentru ei.

O parte din mine este fericită că nu sunt implicat în toată această nebunie, mai ales la începutul sezonului. Deci, dacă acest sezon zăpăcit se întâmplă fără mine, este în regulă pentru mine în acest moment!”, a adăugat  Ricciardo.

Există o probabilitate semnificativă ca Ricciardo să obțină un contract cu Red Bull Racing în cazul în care Sergio Perez va avea parte de un sezon slab și nu va aduce suficiente puncte pentru campionat. În 2023, Perez a adus echipei doar 285 de puncte. Ricciardo și-a exprimat deschis aspirațiile de a-și asigura locul ca al doilea pilot la echipa Red Bull pentru 2025.