Noul sezon de Formula 1 este din ce în ce mai aproape și se pare că o să avem parte de încă un an palpitant, în care celelalte echipe de Formula 1 vor încerca să oprească seria de victorii a echipei Red Bull. Red Bull Racing a dezvăluit ultimul său model dezvoltat, RB20, semnalând intenția sa de a-și menține dominația pe pistă pentru al patrulea an consecutiv. Prezentat la un eveniment de lansare în Milton Keynes, RB20 îmbină tradiția Red Bull cu inovația, monopostul fiind pictat în aceeași schemă de culori Red Bull, cu care fanii au ajuns să asocieze victoria în materie de curse.

Directorul echipei Red Bull, Christian Horner, și-a exprimat părerea despre RB20 și descrie acest model ca fiind o evoluție importantă a predecesorului său, afirmând totodată că echipa urmărește în mod constant îmbunătățirea acestuia.

“Este o evoluție a mașinii de anul trecut, evident, și este versiunea noastră a 20-a. Băieții nu au stat, nu este conservator, și puteți vedea că au fost destul de agresivi în anumite domenii și încă își depășesc limitele”, a spus Christian Horner despre noua mașină Red Bull, RB20.

Fiind conștient de competiția acerbă din acest sezon 2024 de Formula 1, care este pe cale să înceapă, Horner a aplaudat eforturile meticuloase ale inginerilor și designerilor echipei care s-au străduit să facă noul model RB20 cât mai competitiv posibil.

Sunt conștient că adversarii noștri încă se străduiesc din greu și am văzut câteva mașini care au fost lansate și care arată similar cu ceea ce am lansat anul trecut. Puteți vedea că toți bărbații și femeile din culise au lucrat foarte mult și unele detalii ale mașinii sunt absolut excepționale”, a adăugat Horner.

RB20 pare să fie similar în unele privințe cu designul pe care Mercedes l-a folosit în 2023 pe modelul W14. Fiind întrebat despre acest aspect, Horner a spus că deciziile de design sunt determinate de considerații legate de performanță, mai degrabă decât de manevre strategice.

“Nu este tactic, este bazat pe performanță și pe ceea ce vedem prin instrumentele noastre de simulare. În mod evident, mașina arată destul de diferit în anumite domenii față de anul trecut. Doar cronometrul va spune, dar din lumea virtuală nu am fi transpus-o în design dacă nu am fi simțit că este mai bine”, a declarat directorul Red Bull Racing, Christian Horner.