Mercedes a dezvăluit oficial noul său monopost, W15, pregătit să facă față provocărilor din sezonul 2024 și să concureze pentru podium în cadrul competițiilor de Formula 1. Acest sezon reprezintă ultima șansă pentru Hamilton să mai obțină rezultate notabile pentru echipa Mercedes, deoarece englezul urmează să conducă pentru echipa Ferrari începând din 2025.

Pentru noul design, Mercedes a optat pentru o estetică dominată de negru, îmbinată cu elemente argintii și dungi verzi în partea frontală, și cu mici insule roșii. Dungile verzi turcoaz reprezintă culoarea utilizată de sponsorul principal al Mercedes, Petronas, iar negrul este culoarea specifică a echipei Mercedes.

Din punct de vedere tehnic, Mercedes a adus mai multe îmbunătățiri pentru noul model, modificări ce au potențialul să aducă echipei un început de sezon promițător. James Allison, directorul tehnic al echipei, a dezvăluit că modificările majore aduse arhitecturii W15 vizează îmbunătățirea comportamentului imprevizibil al punții spate a modelului anterior, lucru care a fost adesea menționat de către piloți pe durata sezonului trecut. Echipa a lucrat intens asupra acestui aspect pentru a crea o mașină care să ofere o senzație de siguranță și predictibilitate piloților, în special în timpul virajelor de pe circuit.

“Un accent major s-a pus pe îmbunătățirea punții spate imprevizibile a mașinii anterioare, pe care piloții o numeau adesea supărătoare. Am lucrat la acest aspect pentru a încerca să creăm o mașină care să ofere siguranță piloților. La începutul unui viraj, când frânezi puternic și începi să virezi, partea din spate trebuie să se simtă stabilă ca o stâncă. Apoi, pe măsură ce te apropii de vârf, mașina trebuie să devină din ce în ce mai agilă și mai capabilă să vireze. Am încercat să construim aceste caracteristici în mașină”, a spus James Allison despre noul monopost, W15.

De asemenea, au fost abordate aspecte precum efectul DRS și performanța la opririle în boxe, cu obiectivul de a reduce timpul pierdut în aceste aspecte cruciale.

“Am lucrat și intens pentru a crea o mașină cu mai puțină forță de rezistență aerodinamică și pentru a adăuga performanță în viraje. De asemenea, s-au făcut ajustări în zonele în care aveam loc pentru îmbunătățiri, inclusiv efectul DRS și performanța la opririle în boxe”, a adăugat Allison.

Cu toate că Mercedes nu a obținut nicio victorie în sezonul trecut, echipa este determinată să revină pe podium în sezonul 2024 folosindu-se de aceste modificări majore aduse monopostului, mai ales că acesta va fi ultimul sezon al lui Hamilton în negrul Mercedes.