Directorul executiv al echipei Mercedes-AMG Petronas, Toto Wolff, a răspuns celei mai populare întrebări din această perioadă: cine îi va ocupa locul lui Lewis Hamilton din 2025, când acesta va părăsi Mercedes pentru a se alătura echipei Ferrari? Cine va conduce alături de George Russell cot la cot? Wolff a fost inundat cu un val de mesaje, în principal pe WhatsApp, din partea mai multor piloți, atât veterani, cât și începători, care abia așteaptă oportunitatea de a umple golul lăsat de campionul mondial de șapte ori din Formula 1.

Grupul de potențiali succesori cuprinde o gamă diversă de talente, de la veterani cu experiență în circuitul de F1 la talente în ascensiune printre rândurile juniorilor. În ciuda numeroșilor pretendenți, Wolff rămâne hotărât în angajamentul său de a explora toate posibilitățile înainte de a lua o decizie definitivă.

“După cum vă puteți imagina, am analizat deja opțiunile noastre. Ne plac oportunitățile de acolo și poate că vom fi și îndrăzneți cu acestea. Cred că este întregul spectru. Am avut, așa cum vă puteți imagina, destule apeluri telefonice și mesaje pe WhatsApp. Și ne vom lua timpul necesar.

Consider că spectrul este de la tineri talentați care ar putea fi viitorul pentru mult timp, până la celălalt capăt al spectrului, care implică multă performanță și cunoștințe. Deci, nu sunt sigur unde se va termina acest lucru. Dar următoarele luni vor fi interesante în evaluarea tuturor acestor opțiuni”, a declarat Toto Wolff în legătură cu pilotul care îl va înlocui pe Lewis Hamilton.

Au fost lansate unele zvonuri cum că, printre candidații luați în considerare se numără și tânărul italian de doar 17 ani, care concurează în Formula 2, Kimi Antonelli, a cărui ascensiune remarcabilă printre rândurile echipei de juniori Mercedes a captat atenția lui Wolff. Directorul Mercedes nu a confirmat acest zvon și a spus că astfel de zvonuri pot afecta dezvoltarea și concentrarea lui Antonelli în F2.

“Kimi este cu Mercedes de când avea 11 ani. A făcut parte din programul de juniori, iar cariera lui de junior a fost foarte reușită. Cred că cel mai important la acest moment este să se concentreze pe F2.

Cred că dacă începem acum să-i umplem mintea cu zvonuri sau să lansăm zvonuri în media despre el, acest lucru nu îl va ajuta în campania lui din F2. A ieșit de curând de la karturi acum câțiva ani și nici măcar nu are 18 ani. Deci, mai degrabă nu aș începe nicio speculație despre Kimi intrând în F1 în acest moment”, a spus Wolff despre posibilitatea ca locul liber să fie ocupat de Kimi Antonelli.

Cu un an întreg înainte de plecarea lui Hamilton, Wolff este hotărât să profite la maxim de timpul rămas și să-și canalizeze energia în maximizarea performanței echipei Mercedes din acest sezon, în timp ce evaluează fiecare opțiune în parte pentru a ocupa poziția lăsată de Hamilton în cel mai bun mod posibil.

“Avem un an întreg înainte și mă voi concentra pe asta acum”, a adăugat Wolff.