Echipa de Formula 1 Alpine a anunțat că Oscar Piastri, rezerva lor, îl va înlocui pe Fernando Alonso în sezonul viitor.

“După patru ani petrecuți ca parte a familiei Renault și Alpine, Rezerva de Pilot, Oscar Piastri este promovat pe poziția titulară, fiind alături de Esteban Ocon începând din 2023. “

— BWT Alpine F1 Team (@AlpineF1Team) August 2, 2022

Cu toate acestea, mai târziu în aceeași zi, Piastri a postat pe Twitter că acest anunț este greșit și că nu a semnat niciun contract cu echipa Alpine F1 pentru sezonul 2023. În plus, a adăugat că acest comunicat de presă a fost făcut public fără a fi consultat în această privință.

“Înțeleg că, fără acordul meu, Alpine F1 a emis un comunicat de presă astăzi după-amiază în care se afirmă că voi conduce pentru ei în anul următor. Aceasta este o informație greșită și nu am semnat un contract cu Alpine pentru 2023. Nu voi conduce pentru Alpine anul viitor.”

Alpine, în schimb, consideră că Piastri are o obligație contractuală, astfel, el este nevoit să concureze pentru ei în sezonul următor.

Sunt zvonuri cum că Piastri ar fi început discuțiile cu cei de la McLaren pentru sezonul viitor. Williams și McLaren și-au arătat interesul față de Piastri și nu exclud posibilitatea de a-l primi în echipa lor dacă circumstanțele sunt favorabile iar acesta ar fi liber de contract.