Williams Racing a dezvăluit recent noua sa mașină de Formula 1 pentru sezonul 2024, în cadrul unui eveniment de lansare desfășurat la New York. Modelul FW46, a fost prezentat digital și aduce o nouă abordare semnificativă față de designurile anterioare, monopostul prezentând o nuanță de albastru mai închis care reprezintă istoria de succes a echipei în campionatele de Formula 1 câștigate până în prezent. Ca completare a noii estetici distinctive, partea din față a mașinii poartă dungi roșii și albe, care fac referire la marca emblematică a echipei Williams.

Noul model FW46 a fost dezvoltat sub supravegherea lui James Patrick Vowles, care a preluat conducerea de la Jost Capito în ianuarie anul trecut. Vowles și echipa sa au promis îmbunătățiri majore de performanță pentru noul sezon.

Împreună cu debutul mașinii, Williams a anunțat o colaborare semnificativă pe mai mulți ani cu Komatsu Limited, un conglomerat japonez renumit, specializat în fabricarea de echipamente grele pentru multiple industrii, printre care construcții și minerit. Această colaborare nu este complet nouă, Komatsu a furnizat anterior componente pentru cutia de viteze de la mașinile Williams pe perioada anilor 1980 și 1990.

La volan, echipa Williams îl va avea din nou pe Alex Albon, însoțit de noul talent promițător, Logan Sargeant. Ambii piloți și-au exprimat încrederea în capacitatea lor de a se adapta la noile caracteristici ale modelului FW46 și de a ajuta echipa Williams să obțină un sezon bun.

“Am cerut mult echipei și fabricii să ajungem cu această mașină acolo unde trebuie, și de asemenea am schimbat puțin filozofia mașinii…În ultimii patru sau cinci ani a existat o modalitate standard în care echipa și mașinile au fost proiectate, și cred că anul acesta a existat o divergență destul de mare față de aceasta”, a spus Alex Albon despre noul monopost FW46 de la echipa Williams.

“Pentru mine, cu un an de experiență acum, tot ce am învățat a fost să fac pași înainte pe parcursul sezonului, acum să am un punct de referință pentru tot ceea ce urmează să fac, este un avantaj atât de mare pentru a intra în al doilea meu an.

Această mașină va fi foarte diferită față de anul trecut și este important să ne adaptăm cât mai repede la acest aspect. Așa că sunt interesat să văd dacă putem îmbunătăți unele dintre caracteristicile pe care le-a avut istoric. Va necesita o ajustare a stilului de condus, dar sunt sigur că va fi o schimbare în bine”, a spus Logan Sargeant despre noul model FW46.