Când vine vorba de orice competiție automobilistică, orice se poate întâmpla într-o fracțiune de secundă. O victorie poate fi obținută, la fel și o înfrângere, dar chiar și o problemă tehnică sau un abandon. Astăzi însă nu vom vorbi despre ce se întâmplă pe circuit, în schimb vom discuta despre acel moment, acea secundă, care ne aduce amintiri dragi și care păstrează viu acel moment.

Cine altcineva ar fi mai îndreptățit să vorbească despre asta decât Boboacă Ilie Marius? Fotograf și jurnalist sportiv, pasionat de motorsport și de mașini, Marius poate surprinde într-un cadru ceea ce mulți alții nu pot exprima în cuvinte.

Meseria de fotograf sportiv nu este una ușoară, având propriile dezavantaje despre care Marius ne va vorbi în acest interviu, dar este o activitate pe care el însuși o încurajează, mai ales în rândul tinerilor pasionați care nu au la dispoziție echipament profesional.

Care este cea mai mare satisfacție în această meserie? Care este bugetul pentru o asemenea activitate? Aflați mai multe din acest interviu, marca Autodriven.

1. De ce motorsport? Ce ți-a plăcut mai exact și cine ți-a inspirat această pasiune?

“Motorsportul este activitatea unde întâlnești mulți oameni faini, piloți și organizatori, cât și mecanici, spectatori sau media. Este acea “zonă” în care adrenalina se îmbină perfect cu bunul simt, făcându-te să te simți extraordinar.

Ca orice băiat, mi-au plăcut mașinile încă de la vârstă de 4 ani când am descoperit prima competiție automobilistică adevărată. Se întâmpla undeva în Sinaia, orașul meu natal, prin anul 1970, întrecerea fiind una de “coastă”, pe un traseu ce pornea din cartierul Furnica și avea linia de finish la Cota 1400, iar mirosul de pneuri încinse, de benzină, precum și zgomotul motoarelor turate, m-au făcut să-mi doresc ca pe viitor să fac și eu parte din așa ceva.”

2. Cum se vede lumea motorsportului prin obiectivul unui aparat profesional?

“Mult mai în detaliu, atât la propriu, cât și la figurat. Ajungi să cunoști bine persoanele implicate în evenimentele respective și efectiv să simți când totul merge perfect sau când un pilot ori un organizator se confruntă cu probleme, chiar dacă aceștia nu o să menționeze acest lucru. Pe de altă parte, ca și fotograf ai o perspectivă deosebită, pe care tu o alegi și din care observi evenimentul altfel decât spectatorul, organizatorul sau pilotul, dar pe care ulterior le-o împărtășești și lor, deși fracțiunea de secundă în care captezi imaginea este unică și îți rămâne doar ție.”

3. Până la ce suma poate ajunge echipamentul unui fotograf profesionist care acoperă activitățile sportive?

“Depinde de bugetul fiecăruia, dar depășește cu ușurință 15.000 – 20.000 de lei, putând ajunge la peste 50.000 lei. Eu am început la vârsta de 13 ani, când am venit singur cu trenul în București, pentru a-mi cumpăra un aparat foto Smena 8 M. Dacă știai să-l reglezi, făcea niște poze superbe.”

4. Fiind fotograf în acest domeniu, țin să te întreb, recomanzi această activitate pentru cei care sunt împătimiți, dar nu au posibilitatea să participe ca și piloți?

“Sigur! Mai ales astăzi, când există smartphone-uri performante dotate cu camere inteligente, iar spectatorii pasionați de pe marginea traseului le pot folosi foarte ușor. Totuși recomand pasionaților începători să achiziționeze un aparat semiprofesional, rezultatele finale fiind cu totul altele decât în cazul telefonului mobil, iar satisfacția una uriașă.”

Poză: Marius alături de Cabral Ibacka

5. Care consideri că este cea mai mare satisfacție în ceea ce faci?

“Satisfacții sunt multe, dar bineînțeles că momentul în care îți vezi munca apreciată la cel mai înalt nivel, este minunat. De asemenea, ziua în care vezi un pilot începător fotografiat de tine și despre care ai scris un articol apreciativ (eu sunt și jurnalist la Autostiri.ro) cu ceva vreme în urmă, ajungând să câștige un campionat sau să acceadă în competiții superioare de top.”

6. Există și dezavantaje?

“Fără îndoială că există și dezavantaje în această activitate, începând de la oboseala acumulată alergând pe marginea traseelor, circuitelor și probelor speciale, până la mâncatul sau dormitul când și unde se poate. De asemenea există foarte multe momente în care financiar nu câștigi mai nimic și doar pasiunea, completată de înțelegerea familiei, te fac să mergi mai departe.”

Poză: Marius alături de Ștef Raita și Andrei Mangalia

7. Ai vreun pilot preferat?

“Există mulți piloți pe care îi apreciez sincer, printre ei, pe plan internațional aș putea să-i amintesc pe Michael Schumacher și Fernando Alonso, iar pe plan intern pe Simone Tempestini, frații Maior sau curajoșii juniori din competițiile de slalom.”

8. Cum îți place să te relaxezi?

“În primul rând îmi place să citesc, să vizionez un film bun și bineînțeles, urmăresc motorsport la televizor.”

9. Ce planuri ai pentru 2024?

“Pentru sezonul 2024, îmi doresc să fiu prezent la toate etapele Campionatului Național de Slalom pentru Juniori, unde voi urmări evoluția acestora, relatând-o atât prin intermediul albumelor foto, cât și prin articole scrise dedicate. De asemenea, voi participa la competiții de vehicule istorice, unde voi observa în special evoluția modelelor naționale Dacia 13xx, o pasiune mai veche de-a mea și unde mă voi implica personal prin publicarea de articole și fotografii, la promovarea unor astfel de evenimente. Totodată, în limita timpului disponibil, voi asista la întreceri de Rally, Viteză în Coastă și curse de Anduranță pe circuit.”