Orice pilot alege modul în care își începe cu adevărat cariera de sportiv. Fie că începe prin karting de agrement, simulator sau chiar cursuri de pilotaj, importantă este determinarea care Îi va aduce în cele din urmă rezultatele căutate.

Ca și alți piloți care au avut ocazia să ne răspundă la întrebări, Tudor Cucu este un tânăr pasionat de motorsport care participa la Hot Lap Competition. Este modest, determinat și știe ce îl așteaptă mai târziu, dacă se ține de treabă. Având ca și obiectiv să debuteze la raliuri în acest an, sunt sigur că vom avea rezultate foarte bune din partea lui și că vom auzi cât de curând de performanțele sale.

Puteți afla din acest interviu cine sunt persoanele care l-au ajutat și influențat pe Tudor, dar și planurile sale pentru acest an. Autodriven îți urează mult succes în continuare, Tudor, sper să mai avem ocazia să discutăm cât de curând.

1. Cum a început aventura ta în motorsport?

Aventura în motorsport a început încă de când eram un puștan. Mergeam mereu la Raliul Bacăului și eram fascinat de ce se întâmplă. La un moment dat, mi-am dat seama că eu asta îmi doresc să fac. Am căutam să fac rost de cât mai multe informații despre acest sport. Am hotărât că cele mai bune informații le pot afla de la oamenii din domeniu și  mi-am făcut curaj să-i trimit un mesaj lui Ștef Raita. M-am văzut cu el în Bacău, cu Ștef era și Radu Lambrino și atunci l-am cunoscut și pe el. Cei doi m-au ajutat enorm în ceea ce privește progresul din motorsport! Și nu cred că o să am cuvinte vreodată să le mulțumesc pentru tot sprijinul acordat! După ceva timp, am aflat de “Pilot de Curse” by Vali Porcișteanu. Prima ediție in acest minunat concurs a fost pe bază de videoclip, așa că după ce am lucrat zile întregi la clipul meu de prezentare, aveam emoții mari și nu știam dacă voi fi sau nu selectat. Am fost selectat, în cele din urmă, și am plâns de fericire. Îmi făceam planul pentru Sibiu, locul unde se desfășura prima editie. Prin acest eveniment l-am cunoscut pe Vali Porcișteanu, datorită căruia am putut să pășesc cu dreptul în motorsport acum doi ani. După un rezultat nu tocmai grozav la “Pilot de Curse”, ambiția mi-a dictat că trebuie să ajung unde mi-am propus. Vali, Ștef, Radu, Alex și mulți alții m-au ajutat, fără ei nu ajungeam vreodată să iau startul într-o competiție.

2. Cum poți descrie acest sport în câteva cuvinte?

Palpitant și relaxant, clar este o experiență pe care toată lumea trebuie să o trăiască!

3. La ce competiții participi?

Am participat la Hot Lap Competition, competiție desfășurată la Prejmer, în județul Brașov. A fost dificil startul, dar e o competiție de care acum nu mă mai pot desprinde. Prima mea participare a fost în 2022, în Noiembrie, cred. Nu pot să uit sentimentul de la volanul frumosului Citroen C2 VTS, nu pot să uit oamenii care erau acolo, mașinile erau extraordinare, de la mașini de stradă bine puse la punct la adevărate bestii pe 4 roți pregătite să demonstreze că ele sunt cele care vor câștiga bătălia contra timpului.

4. Care consideri că sunt cele mai mari realizari ale tale de până acum?

Încă nu am reușit să am rezultate notabile în motorsport, dar am reușit să cunosc niște oameni atât de buni, cărora nu am cum să le mulțumesc. Asta cred că este cea mai mare realizare a mea până acum!

5. Ai avut parte și de dezamăgiri sau evenimente neplăcute de când concurezi?

Clar, dezamăgirile sunt la ordinea zilei. Cred că fiecare pilot luptă să fie cel mai bun și cel mai rapid, dar în momentul în care nu merg bine lucrurile, apar nemulțumirile, gândurile prea dure și așa mai departe. Consider că este important să învățăm să trecem cu zâmbetul pe buze peste orice dezamăgire, nemulțumire sau eșec. Nu contează că ai fost doborât de 100 de ori, contează că ai reușit să te ridici de 101 ori!

6. Cum îți începi ziua când știi că urmează un event?

Rutina mea este una normală. Mă trezesc, fac câteva exerciții fizice, beau o cafea și mă duc cu bucurie imensă la eventul respectiv!

7. Cine te-a influențat, sau mai bine zis impresionat, cel mai mult în cariera ta?

Cel mai mult in cariera mea m-a impresionat Vali Porcișteanu! Visul meu este să reușesc să pilotez o mașină măcar la fel de bine ca el. A fost omul cu ajutorul căruia am reușit să particip la prima mea competiție sportivă. A fost acolo când am ieșit prima oară pe circuit pentru a mă ajuta să dau tot ce e mai bun din mine. Pentru asta, voi rămâne recunoscător toată viața!

8. Ce alte activități ai în timpul liber?

În timpul liber sunt agent de vânzări. Îmi ocup timpul cu drumuri, clienți, contracte, dar chiar și când sunt la muncă, gândul meu este tot la motorsport. Când nu sunt la muncă, mă plimb cu mașina oriunde mi se pare interesant pentru a mă relaxa și ocazional mă mai dau cu bicicleta.

9. Ce planuri ai în acest an?

Planurile pe anul 2024 sunt mari! Am in plan să debutez la raliuri alături de bunul meu prieten, Ciprian Cristea. După calculele noastre ar trebui să reușim să fim prezenți la Raliul Bacăului și Raliul Iașului. Sper să reușim să găsim resursele necesare pentru acest debut. De asemenea, îmi doresc să particip sezon complet în Hot Lap Competition și dacă am noroc, măcar o etapă sau două de Slalom Paralel. Acum, sper ca și timpul să fie de partea mea.