Cu toții am auzit de drift, chiar dacă nu suntem atât de pasionați de sportul cu motor. Fie din filmele “Fast and Furious”, din jocurile Need for Speed sau de la prietenii pasionați. Poate unii au fost mai norocoși și au participat la diverse evenimente de tip “demo drift”. Iar dacă printre voi sunt și persoane care nu știau ce înseamnă drift până acum, este o oportunitate să aflați.

Este și o oportunitate pentru Andrei Mihai să ne spună câteva lucruri despre el în cadrul acestui interviu. Este la început de drum, are abilitățile necesare pentru a participa chiar și în străinătate la competiții de renume și profită de fiecare oportunitate pentru a participa la competițiile din țară.

Vom afla cum a început să concureze, ce amintiri plăcute are de când participă la competițiile de motorsport și ce sfaturi le oferă celor care vor să își încerce forțele pe circuit.

1. Când te-ai apucat de motorsport și de ce?

“Mi-am început activitatea în 2021, participând la competiții de karting, dar am pornit pe acest drum datorită pasiunii mele față de mașini și mecanică. Nu am avut persoane din familie care să concureze sau care să aibă tangențe cu motorsportul.”

2. La ce competiții participi?

“În 2023 am participat la Campionatul Național de Drift la clasa Street, de la prima la ultima etapă, iar în 2024 urmează să trec la clasa Semi Pro, unde voi avea o participare parțială. Până la finalul anului îmi doresc să ajung să concurez și în străinătate pentru a aduna experiență.”

3. Ai încercat să participi și la alte discipline?

“După ce am început cursurile școlii de drift, în 2023, după primul curs, am hotărât că vreau să rămân la drift. Mi-a plăcut în mod special și momentan nu mă gândesc să concurez în cadrul altor discipline.”

4. Cum începe ziua pentru tine când știi că urmează să concurezi?

“În primul rând, îmi pregătesc tot ce am nevoie, iau micul dejun și încerc să rămân cât mai concentrat pe ceea ce urmează, am în vedere doar obiectivele din acel moment. ”

5. Ce amintiri plăcute ai de când practici acest sport?

“Una dintre ele a fost acum, la Salonul Auto București, unde am participat la un spectacol de demo drift, dar îmi amintesc cu drag și de prima participare din 2021 la karting.”

6. Ai și amintiri neplăcute?

“Am avut și eșecuri, însă acestea m-au motivat să trec peste și să evoluez în așa fel încât să fiu mai bun decât eram înainte.”

 

7. Ce sfaturi poți oferi celor care vor să încerce acest sport?

“Le recomand în primul rând să îl practice pe circuit, adică într-un cadru organizat, nu pe stradă. Este de preferat să apeleze la profesioniști, dacă au nevoie.”

8. Cu ce altceva te mai ocupi în afară de motorsport?

“În timpul liber îmi place să mă relaxez, să ies în oraș, să îmi petrec timpul cu familia sau cu prietenii mei.”

9. Ce urmează pentru tine în 2024?

“În 2024 urmează să trec la clasa Semi Pro, unde voi participa doar parțial. De asemenea, în acest an am o dorința pe care aș vrea să o văd îndeplinită, și anume să am o participare afară. Aș vrea să concurez în Campionatul Național de Drift din Cehia, la Brno, sau la event-urile Drift Kings. De asemenea, urmează să particip în acest an cu un BMW E46, după ce am anul trecut am concurat pe un BMW E36 3.0.”