Pilotul de Formula 1 Fernando Alonso, în vârstă de 41 de ani, cu un palmares impresionant în motorsport, va continua să participe în sezonul 2023 alături de echipa Aston Martin, după ce a părăsit echipa Alpine.

Alonso spune că nu este preocupat de a egala numărul de curse ale lui Raikkonen, ci este fericit că poate participa în Formula 1 de atât de mult timp și că va ajunge imediat la 400 de curse. Pilotul spaniol a afirmat că acest lucru arată pasiunea și disciplina sa pentru sport, și că performanța sa constantă este ceea ce l-a ajutat să atingă această cifră impresionantă.

El și-a început cariera la Minardi în 2001, înainte de a se alătura echipei Renault ca pilot de teste în 2002, și apoi a concurat în campionat din 2003 până în 2006, când a câștigat cele două Campionate Mondiale în 2005 și 2006.

“Sunt fericit să fiu în Formula 1 de atât de mulți ani, și cu încă cei doi ani care urmează, sau oricât de mult timp voi mai fi în Formula 1.”

“Știu numărul [de starturi] pentru că în fiecare weekend îl repetăm, dar nu sunt atât de preocupat de asta”

“Voi atinge cu siguranță 400 de curse, acesta este un număr mare. Arată pasiunea mea pentru sport și disciplina mea de a performa la un nivel înalt. Dacă nu performezi, echipa nu îți va oferi posibilitatea să participi la 400 de curse, asta e sigur.”