Monopostul RB19 se comportă conform așteptărilor. Verstappen a reușit să-l depășească pe Hamilton de mai multe ori în acest sezon, ceea ce a arătat cât de rapidă este mașina RB19, fapt ce l-a făcut pe Hamilton să declare că nu a mai văzut o mașină atât de rapidă.

Max Verstappen nu este de acord cu afirmația făcută de Lewis Hamilton conform căreia monopostul Red Bull RB19 este mai rapid decât orice mașină produsă de Mercedes, fiind cea mai rapidă mașină pe care acesta a văzut-o.

Verstappen consideră că statisticile arată clar că aceste afirmații nu sunt corecte și este de părere că Hamilton încă își mai aduce aminte de dominația pe care Mercedes a avut-o în trecut.

În ceea ce privește sezonul curent, Red Bull este cea mai dominantă echipă de pe circuit, iar Max Verstappen a câștigat în Bahrain și Australia, în timp ce coechipierul său Sergio Perez a triumfat pe circuitul din Jeddah. În timp ce lucrurile merg bine pentru Red Bull, Mercedes a început sezonul în dificultate, fiind depășiți chiar și de echipa Aston Martin.

Întrebat dacă crede că modelul RB19 este cea mai dominantă mașină la ora actuală din Formula 1, Hamilton a răspuns că “Nu știu, nu e treaba mea să spun asta, dar n-am mai văzut niciodată o mașină atât de rapidă”.

“Când eram rapizi, nu eram atât de rapizi. Este cea mai rapidă mașină pe care am văzut-o comparată cu celelalte. Nu știu de ce sau cum, dar el m-a depășit cu o viteză serioasă.”

“Nici măcar nu m-am chinuit să blochez, pentru că exista o diferență uriașă de viteză.”

Întrebat despre părerea sa în legătură cu comentariile lui Hamilton, Verstappen a spus: “Cred că dacă te uiți la statistici, atunci acele afirmații nu sunt corecte”

“Într-adevăr, avem și noi o mașină foarte bună. Nicio problemă cu asta, desigur. Totuși, nu suntem la fel de dominanți ca Mercedes din anii precedenți.”

“Nu acord prea multă atenție acestui aspect, nu te ajută la nimic.”

“Tot ce am făcut în cei opt ani în care Mercedes a fost atât de dominantă a fost să încercăm și noi să reducem diferența. Acesta este singurul lucru pe care îl poți face.”