În ciuda unui sezon dificil în 2023, campionul mondial de șapte ori, Lewis Hamilton, este determinat să ajungă din nou în top. Pe măsură ce se pregătește pentru sezonul din 2024, pilotul britanic de Formula 1 a dezvăluit visul care îi alimentează motivația și optimismul pentru viitor.

Când a fost întrebat despre ce îl motivează să continue în cariera sa de pilot de curse, Hamilton a vorbit despre visul său de a sta din nou pe treapta superioară a podiumului, privind cu mândrie spre reușita echipei sale. Hamilton a dat ca exemplu un moment emoționant pentru el și echipa sa, atunci când a câștigat Marele Premiu al Australiei din anul 2015, când lacrimile de bucurie curgeau pe fețele celor din echipă.

“Este visul de a sta pe treapta superioară, privind spre echipa ta. Una dintre cele mai uimitoare lucruri este să poți privi înapoi și să vezi drapelul țării ridicându-se în spatele tău, și să vezi echipa.

Îmi amintesc prima victorie pe care am avut-o cu această echipă. Am o anumită fotografie din 2015 în Australia cu echipa în lacrimi. A fost pur și simplu uimitor să fac parte din acel moment. Puterea acelui moment reprezintă o parte uriașă a motivației, câștigarea campionatului mondial reprezintă o parte uriașă a motivației”, a declarat Lewis Hamilton despre ceea ce îl motivează să continue chiar și în momentele mai dificile.

În ciuda faptului că Mercedes a obținut locul doi în Campionatul Constructorilor din 2023, acest lucru nu este suficient pentru ca Hamilton să-și îndeplinească visul. Echipa Red Bull a dominat întregul sezon de curse și nu pare că vrea să o lase mai moale nici în acest sezon .

Ca răspuns la competiția acerbă din Formula 1, Mercedes se pregătește să dezvăluie un nou monopost pentru sezonul 2024; la această mașină au fost aduse schimbări majore, compatibile cu cerințele lui Hamilton, pentru a oferi piloților Mercedes, inclusiv lui Hamilton, mai multe șanse de a se bate de la egal la egal cu piloții Red Bull.

“A fost un rezultat pozitiv [2023], dar în continuare nu este fundamental o mașină câștigătoare, iar asta este ceea ce trebuie să schimbăm anul viitor.

“Visul este să ne asigurăm că atunci când începem în luna februarie a anului viitor, mașina nu va fi o replică a celei de anul acesta și să se simtă exact la fel; dar sunt destul de sigur că nu va fi cazul,” a declarat Hamilton despre sezonul 2023 și despre așteptările sale pentru sezonul 2024.