În ultimele luni au circulat numeroase speculații legate de posibila vânzare a companiei Dorna Sports, o entitate care deține drepturile comerciale exclusive și de televiziune pentru cursele de MotoGP. Valoarea estimată a vânzării a fost apreciată în jurul sumei de 2 miliarde de euro. Dorna Sports colaborează strâns cu Fédération Internationale de Motocyclisme (FIM), organismul internațional de conducere pentru cursele de motociclete, în gestionarea și promovarea campionatului MotoGP.

Carmelo Ezpeleta, CEO-ul în vârstă de 77 de ani al companiei Dorna Sports, a recunoscut faptul că compania este pregătită pentru un nou acționariat. Într-un interviu acordat La Repubblica,  Ezpeleta a confirmat această informație pe surse, el fiind interesat în același timp cu privire la sursele acestor zvonuri. CEO-ul Dorna Sports a dezvăluit și că acesta primește în mod regulat întrebări din partea instituțiilor de credit cu privire la o posibilă vânzare a companiei, iar băncile se oferă să acționeze ca intermediari în această operațiune.

“Confirm zvonurile privind vânzarea, dar doresc să știu cine le răspândește. În fiecare zi primesc două sau trei apeluri telefonice de la instituții de credit care mă întreabă dacă este adevărat că suntem de vânzare. Dar băncile nu vor să cumpere, se oferă doar să fie intermediari în operație”,a declarat CEO-ul Dorna Sports, Carmelo Ezpeleta, în legătură cu zvonurile legate de vânzarea companiei.

Ezpeleta a oferit detalii și despre structura actuală a acționariatului Dorna Sports, afirmând că aproximativ 20% din companie aparține angajaților, majoritatea fiind controlată de el însuși. Pentru restul acțiunilor,  39% sunt de la Bridgepoint și 38% de la un fond public canadian. Ezpeleta a spus de asemenea că este încrezător în evaluarea companiei, datorită atracției durabile a produsului MotoGP în sine și a faptului că a fost adăugată o nouă formulă de curse, și anume Sprinturile.

“Pot spune doar că suntem pregătiți; am rămas cu primii noștri investitori din 1998 până în 2006: 8 ani. Apoi a venit Bridgepoint, care a făcut câteva modificări și au mai trecut prin alții 17.

În prezent, aproximativ 20% din Dorna aparține angajaților săi, iar eu am majoritatea; 39% sunt deținute de Bridgepoint iar 38% provin de la un fond public canadian…Cu siguranță le place produsul, iar această formulă funcționează cu Sprinturile”, a adăugat Carmelo Ezpeleta, directorul general Dorna Sports.