Lewis Hamilton, pilotul de Formula 1, a vorbit la Fox Sports despre începutul carierei sale și despre dificultățile prin care a trecut împreună cu familia sa pentru a ajunge în paddock-ul de Formula 1.

Hamilton a mărturisit că, în timpul călătoriei sale, a simțit adesea îndoieli și dezamăgiri, dar perseverența și determinarea l-au ajutat să ajungă în locul unde se află acum.

Dacă ar putea să se întoarcă în timp și să-i vorbească tânărului Lewis, el i-ar spune să nu ia lucrurile prea în serios și să se bucure de drumul către succes. De asemenea, a subliniat importanța faptului de a nu neglija timpul destinat distracțiilor și de a stabili un echilibru între viața personală și cea profesională. În final, el a concluzionat că trăind în permanență cu ideea că totul i-ar putea fi luat oricând l-a făcut să muncească și să rămână sincer cu sine.

“Îmi amintesc începutul” a declarat Hamilton

“Am avut una dintre cele mai bune – dacă nu chiar cea mai bună – pornire a unei curse pe care am avut-o vreodată, și apoi am fost aproape de a obține locul doi în prima mea cursă.”

“A fost o călătorie atât de lungă, și au fost atât de multe momente în care ne-am îndoit de noi înșine. Au fost atâtea momente în care nu știam dacă se va întâmpla.” (să devină pilot de succes în Formula 1)

“Au fost atâtea lacrimi și momente de exaltare emoțională, și apoi atât de multă perseverență și hotărâre din partea noastră ca familie, apoi să ajungem în padoc (paddock).”

“Nu aș schimba nimic, deci nu am nimic de spus”, a declarat Hamilton atunci când a fost întrebat ce i-ar spune tânărului Hamilton de la început.

“Cred că, dacă aș putea să mă întorc și să vorbesc cu tânărul eu, aș spune să nu ia lucrurile prea în serios, sau să se ia prea în serios pe sine.”

“Cred că m-am lăsat prins în intensitatea dorinței de a fi perfect și de a concura, concura, concura, m-am izolat complet de lucrurile distractive din viață care se petrec în timpul călătoriei.”

“Deci aș spune, ‘Distrează-te cu asta’. Cred că am trăit pentru o perioadă foarte lungă cu ideea că mi se poate lua totul în orice moment, și am trăit cu această idee pentru o perioadă foarte lungă de timp.”

“Dar nu cred că asta este o chestie rea. Te ține în priză și te face să lucrezi continuu, nu-i așa? Te face să fii onest.”