Mulți încearcă să își spună povestea din motorsport prin diverse metode. Unii au blog-uri, alții preferă rețelele sociale și câțiva preferă să imortalizeze momemtul prin fotografie.

Ultimul interviu din acest an ni-l aduce în prim plan pe Cristi Mitu, fotograf profesionist și pasionat de motorsport, a cărui dorința este să surprindă momentele intense din competițiile la care este prezent.

Nu este o meserie ușoară, asta e clar, având în vedere că și fotografii se expun unor riscuri pentru a aduce publicului, dar și participanților, imagini extraordinare.

Cei care doresc să îl contacteze pe Cristi o pot face oricând accesând site-urile sale aici sau aici. Puteți să îl găsiți și pe facebook, unde puteți vedea mai multe. Imaginile din acest interviu Îi aparțin în totalitate lui Cristi Mitu.

Autodriven.ro vă urează Sărbători Fericite și La Mulți Ani!

1. Cum ai ajuns să ai tangențe cu motorsportul?

“Am fost atras de motorsport datorită fascinației pentru viteză și a dorinței de a surprinde momente intense, dinamice și dramatice. Inițial, am început să fotografiez diverse evenimente, iar motorsportul a devenit o alegere naturală.”

2. Cum ai putea descrie acest sport din punctul tău de vedere?

“Pentru mine, motorsportul este o combinație unică de tehnică, pasiune și adrenalină pură. Este o formă de artă în mișcare rapidă, unde fiecare cursă spune o poveste și fiecare imagine capturează esența acestei povești.”

3. La ce competiții ai avut ocazia să participi ca și fotograf?

“Am avut ocazia să particip și să fotografiez la Campionatul Național de Viteză pe Circuit (Adâncata), Finala Campionatului Național și European BMU de Motocros 2022 – TCS Racing Park. Fiecare competiție aduce cu sine provocări și bucurii distincte.”

4. Ești solicitat des de către piloți sau organizatori de competiții?

“Da, am fost solicitat de către piloți, echipe și organizatori pentru a surprinde momente cheie și a documenta competițiile. Colaborarea strânsă mă ajută să ofer perspective autentice și să capturez emoțiile din spatele scenei.”

5. Te-ai gândit vreodată să concurezi?

“Nu m-am gândit la participarea directă în competiții, deoarece sunt dedicat documentării lor prin intermediul fotografiei.”

6. Crezi că fotografii prezenți la competițiile sportive se expun riscurilor?

“Da, fotografii prezenți la competițiile sportive se expun riscurilor, mai ales în situații extreme. Este important să fim conștienți de mediul înconjurător și să ne protejăm în mod corespunzător. Sunt câteva reguli atunci când ajungi pe circuit care trebuiesc respectate cu strictețe.”

7. Cu cine ai colaborat mai des În ceea ce privește motorsportul?

“Am colaborat cu diverse echipe. De asemenea, am avut oportunitatea de a lucra și cu piloți. Aceste colaborări m-au ajutat să înțeleg mai bine lumea motorsportului și să surprind momente captivante din culise.”

8. Cum te relaxezi în timpul liber?

“În timpul liber, îmi place să mă relaxez în natură, să explorez locuri noi și să petrec timp cu familia și prietenii.”

9. Ce planuri ai, din punct de vedere profesional, pentru anul viitor?

“Planurile mele profesionale pentru anul viitor includ continuarea documentării în domeniul motorsportului, explorarea unor proiecte inovatoare și îmbunătățirea constantă a abilităților mele în fotografie.”