Fanii de Formula 1 așteaptă cu nerăbdare următorul sezon al acestui motorsport plin de adrenalină, în care se anticipează schimbări semnificative la nivelul mașinilor și strategiilor echipelor, ca răspuns la dominația exercitată de Red Bull din acest sezon. Toate privirile sunt îndreptate către Circuitul Internațional din Bahrain, unde echipele se pregătesc să-și dezvăluie noile mașini înaintea testelor de presezon din februarie.

Echipa Ferrari, în special, se pregătește pentru o transformare semnificativă, determinată de campania lor dificilă din 2023, un sezon marcat de dominația copleșitoare a celor de la Red Bull. În sezonul precedent, Red Bull a obținut în mod impresionant 21 de victorii din 22 de curse, lăsând Ferrari cu o singură victorie, la Marele Premiu din Singapore. Acest rezultat l-a determinat pe Frédéric Vasseur, directorul echipei Ferrari de F1, să anunțe schimbări semnificative pentru sezonul următor.

Vasseur a afirmat că aceste constrângeri impuse de regulile din ultimii trei ani au făcut schimbările semnificative aduse la monoposturi dificile. Cu toate acestea, el precizează că Ferrari va aduce schimbări în proporție de 95%, descriind modificările viitoare ca fiind potențial revoluționare pentru Formula 1.

“Nu știu dacă ‘revoluție’ este cuvântul potrivit. Avem aceleași reguli de trei ani consecutivi, pe care nu le poți schimba în mod major. Este o chestiune de zecimi de secundă.

Cu siguranță, trebuie să facem un pas înainte în privința asta, nu subestimăm pasul. Schimbăm 95 la sută din componente, poate poți considera că este o revoluție, nu știu dacă asta va fi,” a declarat Vasseur despre următorul monopost Ferrari.

Pe măsură ce Ferrari își îndreaptă atenția către reducerea decalajului de performanță, Vasseur spune totuși că modificările majore pot să nu fie suficiente pentru următorul sezon, succesul unei echipe depinde în mare măsură și de avansurile tehnologice implementate de echipele rivale.

“Așteptarea este că suntem concentrați pe noi înșine, facem un pas bun înainte. Dar, în final, este mereu o chestiune de comparație; poți să te îmbunătățești cu 100 de pași, dar dacă ceilalți se îmbunătățesc cu 120, vei părea întârziat”, a adăugat Vasseur.