Evoluția unui pilot se vede după mult timp, după experiențe și chiar și după eșecuri. Fiecare eveniment reprezintă un pas înainte spre un podium, chiar și un titlu. Pilotul Sabrina Camarda a descris motorsportul în câteva cuvinte “anduranță, perseverență, adrenalină și pasiune” și nu cred că o putea face altcineva mai bine.

Fiind o tânără la început de drum în ceea ce privește sportul cu motor, Sabrina a înțeles de la o vârstă fragedă că i se potrivesc mai mult mașinile decât păpușile. A început ca mulți alții cu karting de agrement, doar pentru distracție, continuând cu Viteză în Coastă.

Având planuri mari pentru anul 2024, Sabrina își continuă ascensiunea în lumea motorsportului și are în plan să participe la Raliuri în perioada următoare. Autodriven Îi urează mult succes și sperăm să vedem cât mai mulți tineri pasionați ducând motorsportul românesc pe noi culmi.

1. Ce te-a determinat să alegi o carieră în motorsport? De unde ai această pasiune?

“Nu știu de unde să încep, am această pasiune de când eram mică. Nu eram genul care să se joace cu păpuși, în schimb colecționam machete de la 6 ani, ca mai apoi să învăț brandurile mașinilor. Văzând că îmi plac mașinile, tata a început să mă ducă la karting de agrement, ceea ce mi-a plăcut enorm și am vrut să continui în acest fel. Am încercat să întru într-o echipă de karting, și chiar dacă părinții s-au împotrivit, pasiunea a rămas. La 18 ani mi-au dăruit părinții prima mașină, un Audi A5. Am concurat cu această mașină la Promo Rally și am reușit să scot un timp bun, apoi după lungi discuții am achiziționat Citroenul pe care îl pilotez în campionat. Am fost și la Promo Rally cu ea, apoi la Viteză în Coastă 2, unde am acumulat experiență. A fost momentul când am zis că trebuie să mă pregătesc pentru liga mare. Am reușit să îmi fac mașina de la 0 pentru Viteză în Coastă 1, unde am fost foarte activă de la început, acest aspect fiind foarte important dacă vrei să ai rezultate în motorsport. Am început să mă promovez și pe social media, nefiind genul de om care să se afișeze până atunci.”

2. Cum ai putea descrie acest sport în câteva cuvinte?

“Anduranță, perseverență, adrenalină și pasiune. Fără acestea, nu poți face mare lucru în motorsport.”

3. La ce competiții iei parte în prezent?

“Am participări la Viteză în Coastă în mare parte, dar anul acesta am încercat ceva nou, o participare la Rally 2, unde am fost plăcut surprinsă, nu mă gândeam că o să îmi placă. Este un sport mai complex decât Viteză în Coastă, ai un copilot, nu mai stai să te gândești prea mult la ce urmează, sunt mai mulți kilometri de parcurs, dar și organizarea e altfel. Probabil voi trece la Raliu, dacă reușesc să îmi construiesc un buget care să îmi susțină participarea.”

4. Care sunt cele mai importante titluri din palmares?

“Nu pot să zic că am avut un titlu per sezon, dar am obținut un loc 4 la Viteză în Coastă 2 la Debutanți, am ieșit vicecampioană alături de Tudor Pătruțoiu la Clasa A3, din postura de copilot, și un loc 3 la RC5 alături de Artur Luca cu Renault Clio. Am participat și la un One Event la Poiana Brașov în 2021 când am luat locul 3 la Debutanți, fiind și prima participare și primul podium acasă. A fost emoționant, aveam de mult timp dorința să concurez acasă.”

5. Care sunt problemele cele mai des întâlnite în viața de pilot de motorsport și cum pot fi gestionate?

“În situația mea, să nu ai o echipă care să pregătească totul pentru fiecare cursă. În acest sens, multe probleme au fost legate de pregătirea și transportul mașinii, pentru că eu mă ocupăm la început de acestea, adică de partea logistică. Când concuram la Viteză în Coastă 2, la debut, am avut probleme de genul, dar apoi m-am acomodat și am eliminat treptat problema logistică pentru a mă ocupă strict de mine și de evoluția mea. Asta se întâmplă în 2022, eu debutând în 2021, și consider că am evoluat vizibil de atunci.”

6. Cum te simți înainte de o competiție?

“De obicei, dimineața am foarte mari emoții, sunt emotivă din fire și la început am pierdut multe din această cauza până am reușit să mă stabilizez emoțional. În 2022, eram un amalgam de emoții înaintea startului. Ca orice om, poți face greșeli mari din această cauză.”

7. Care sunt principalele dificultăți pe care le înfruntă un pilot?

“Majoritatea vin pe fond psihic, mai ales dimineața, și pot fi depășite în timp. În ceea ce privește mașina, aceasta trebuie să fie pregătită dinainte, pentru a nu apărea probleme în timpul competiției. Eu am avut un abandon tehnic la Rânca, unde m-a lăsat mașina la a două urcare și am fost nevoită să abandonez, a fost un moment dezamăgitor. Aveam așteptări, îmi plăcea deoarece era un traseu tehnic. Nu are rost să discut de problema bugetului, este arhicunoscută.”

8. Ce îți place să faci în afară de motorsport?

“Merg la karting cu prietenii, îmi place echitația de agrement, dar a două pasiune ar fi dresajul canin.”

9. Cum se anunță anul 2024 din punct de vedere competițional?

“Pentru 2024, planul meu ar fi să am participări constante, nu ca în 2023, unde îmi pare rău că nu am participat cum mi-aș fi dorit. Am preferat să fac un an sabatic pentru ca în următorul să meargă planurile. Doresc să mă dezvolt pe partea de raliu, dar ca pilot. Am multe de învățat, e alt stil de pilotaj, și vor fi teste înainte pentru a mă acomoda. Și bineînțeles, o mașină corespunzătoare.”