Christian Horner, directorul echipei Red Bull Racing din Formula 1, este foarte încântat de realizările echipei pe parcursul acestui sezon competițional. Sezonul 2023 a făcut istorie în Formula 1, întrucât Red Bull a atins o dominație fără precedent pe tot parcursul competiției, transformându-l în cel mai de succes sezon pentru echipă.

Horner a atribuit acest succes remarcabil dedicării echipei și deciziilor strategice din fiecare cursă, dar și deciziilor bune din sezonul precedent. Mașina din sezonul precedent, din anul 2022, avea unele neajunsuri din cauza greutății sale, ceea ce a dus la rezultate mai puțin impresionante comparativ cu acest sezon. Cu toate acestea, rezultatele pozitive din 2022 au permis echipei să înceapă lucrul la mașina din 2023 mai devreme decât în mod obișnuit, rezultând astfel o mașină extrem de dominantă pentru acest sezon.

“A fost un sezon remarcabil pentru noi… Niciunul dintre noi nu ar fi putut să-și închipuie vreodată un astfel de sezon, pe care tocmai l-am încheiat. Să câștigăm 21 din cele 22 de curse, cinci din șase curse sprint. Să apărăm ambele titluri și să doborâm numeroase recorduri pe parcurs – unele dintre ele în picioare de la 1988. Acest lucru simbolizează faptul că fiecare aspect al echipei a funcționat la un nivel fenomenal”, a declarat directorul echipei Red Bull din F1, Christian Horner.

Vedeta acestui sezon a fost pilotul de la Red Bull, Max Verstappen, care a avut o performanță excepțională și a obținut victoria în 19 din cele 22 de curse și, în final, a câștigat titlul de campion al sezonului 2023. Verstappen a fost ajutat semnificativ și de monopostul Red Bull, care, după spusele unor piloți, a pus într-un mare dezavantaj celelalte echipe de pe circuit.

În final, Horner a atribuit acest rezultat excepțional fiecărui departament de la Red Bull, echipe ce au funcționat la un nivel extrem de ridicat. Succesul echipei a dus la doborârea a numeroase recorduri, unele dintre acestea stând în picioare încă din anul 1988. Horner nu a uitat să menționeze partenerul lor, Honda, pentru furnizarea unui produs de înaltă calitate pe tot parcursul anului. Honda încă furnizează motoarele pentru mașinile Red Bull Racing.

“Este fiecare departament din fața tuturor provocărilor din diferitelor tipuri de circuite și condiții pe care le-am avut pe parcursul anului… partenerul nostru Honda oferindu-ne un produs excelent pe tot parcursul anului.

Așa că, este o combinație a tuturor acestor aspecte combinate. A fost pur și simplu cea mai satisfăcătoare performanță de echipă și mă îndoiesc că vom putea realiza din nou, statistic, ceea ce am realizat în acest an”, a spus Horner despre cauza succesului echipei din sezonul 2023.