Pentru Formula 1, sezonul 2024 se anunță a fi mai palpitant și mai competitiv prin introducerea unor noi “sprinturi”. Sesiunile tradiționale de calificare vor avea loc în zilele de vineri, făcând loc pentru cursele sprint în zilele de sâmbătă, imediat înaintea calificărilor pentru Marele Premiu de duminică.

Formatul sprint a fost început în anul 2021 și a adus o creștere a audienței televizate, o cursă mai captivantă pentru fanii prezenți în tribune la evenimentele de Formula 1 și o mai mare viralizare a competițiilor pe platformele sociale și digitale.

Președintele F1, Stefano Domenicali, și-a exprimat opinia cu privire la evenimentele viitoare de “sprint” din următorul sezon competițional, vorbind despre impactul pozitiv constant pe care cursele sprint l-au avut asupra experienței generale din Formula 1 pentru fani și echipe.

“Din momentul creării sale în 2021, cursa sprint a fost consecventă în furnizarea unei audiențe sporite la televizor, un divertisment mai intens pe pistă pentru fanii prezenți la evenimente și o implicare crescută a fanilor pe platformele sociale și digitale, iar noi anticipăm cu nerăbdare evenimentele palpitante din anul viitor”, a declarat Stefano Domenicali despre cursele “Sprint”.

Și președintele FIA (Federația Internațională a Automobilului), Mohammed Ben Sulayem, este încântat de noul format, afirmând că este necesară o evoluție și adaptare continuă pentru a asigura succesul continuu al sportului de Formula 1. Colaborând cu F1 și echipele, cei de la FIA lucrează activ la definirea direcției viitoare a formatului sprint pentru a optimiza atractivitatea și contribuția acestuia la spectacolul mai variat pentru fanii de Formula 1.

“Trebuie să ne dezvoltăm și să ne adaptăm în mod continuu pentru a ne asigura că facem ce este mai bun pentru sport, și, în consecință, lucrăm cu F1 și echipele pentru a defini direcția viitoare a formatului sprint”, a spus Mohammed Ben Sulayem despre direcția curselor “Sprint”.

Seria de sprinturi din 2024 este programată să se desfășoare în șase locații din calendarul F1. Primul sprint începe cu Marele Premiu al Chinei de la Shanghai, în perioada 19-21 aprilie, marcând revenirea cursei în calendar după o pauză cauzată de pandemie. Miami va găzdui prima sa cursă sprint între 3 și 5 mai. Sprintul va continua în Austria, în perioada 28-30 iunie, urmat de încă un sprint la Marele Premiu al SUA de la Austin, programat pentru 18-20 octombrie. Marele Premiu al Sao Paulo-ului va captiva fanii între 1 și 3 noiembrie cu un nou sprint, iar penultima cursă a sezonului cu ultimul sprint va avea loc în Qatar între 29 noiembrie și 1 decembrie.