Echipa Mercedes de Formula 1 așteaptă următorul sezon competițional cu încredere și o nouă strategie pentru a contracara Red Bull. Lewis Hamilton, campionul mondial de șapte ori, și-a exprimat optimismul în privința perspectivei echipei sale de a câștiga anul viitor, vorbind totodată despre o nouă direcție în abordarea lor în ce privește noul monopost.

“Nu am avut neapărat o Stea a Nordului la începutul anului, să știm exact unde trebuia să lucrăm… Cred că acum avem o Stea a Nordului, ceea ce nu cred că am avut în ultimii doi ani. Însă drumul spre destinație nu este un traseu drept”, a declarat Lewis Hamilton.

Hamilton a spus că are speranțe reale referitoare la anul viitor, acum că Mercedes are o înțelegere mai bună asupra mașinii și a aspectelor care trebuie îmbunătățite. Totodată, Hamilton este conștient că orice se poate întâmpla pe circuit, în pofida viitoarelor îmbunătățiri aduse de echipă.

“Cred că înțelegem mult mai bine mașina. Au dezvoltat instrumente excelente în culise. Deci, în mod natural, sunt optimist. Dar nu o să-mi țin respirația”, a adăugat Hamilton.

Chiar și directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, împărtășește încrederea lui Hamilton în privința șanselor de a câștiga la următoarelor curse, dacă Mercedes reușește să asambleze o mașină competitivă pentru Hamilton.

“Asta nu schimbă nimic faptul că este cel mai mare pilot din lume [Hamilton], și dacă reușim să îi oferim o mașină, va lupta pentru un Campionat Mondial. Nu am nicio îndoială”, a declarat Toto Wolff despre șansele echipei Mercedes de anul viitor.

Wolff a vorbit și despre performanța lui Hamilton din acest sezon, care a fost mult sub nivelul așteptărilor, pilotul englez aflându-se cu mult în urma campionului mondial din acest an, Max Verstappen.

“Ai weekend-uri bune și weekend-uri mai puțin bune, dar în final, de fiecare dată când am văzut că Lewis are pe cineva în vizorul său și este vorba despre câștigarea cursei, atunci adevăratul Lewis prinde viață. Noi trebuie doar să îi oferim o mașină, asta este prima prioritate”, a adăugat directorul Mercedes, Toto Wolff.