La doar patru zile după o cursă care a început la ora 22:00 în Las Vegas, finala de Formula 1 are loc în Abu Dhabi. Pe măsură ce echipele călătoresc opt fusuri orare spre vest, mai mulți șefi de echipe speră că programul cursei poate fi mutat înainte cu câteva ore în următorul sezon. Oboseala personalului de Formula 1 este accentuată de distanța mult prea mare pană în Abu Dhabi, implicând o călătorie lungă cu o schimbare de 12 fusuri orare spre est.

Max Verstappen este de părere că programul F1 poate fi ajustat pentru a nu pune atât de multă presiune pe echipele de Formula 1.

“Este destul de dificil să înțelegi în ce fus orar te afli. Cred că ceea ce ajută aici, desigur, este că totul se întâmplă puțin mai târziu. Pentru anul viitor, poate că asta nu este posibil, dar poate putem să facem puțin mai bine pentru călătoria până în Abu Dhabi.

În acest moment, este o schimbare atât de mare de fus orar încât, în special la sfârșitul sezonului când toată lumea este deja un pic obosită, cred că este puțin cam mult. Așa că, poate ar fi ideal să găsim o dată diferită…

Desigur, poate că pentru vânzarea de bilete nu știu dacă este ideal, așa că poate putem găsi o soluție în această privință. Cred că schimbările de 12 ore ale fusului orar și programările complet diferite pentru curse, le consider cam multe,” a spus Max Verstappen în legătură cu distanțele mult prea mari între unele Grand Prix-uri.

Chiar și coechipierul lui Verstappen, Sergio Perez, este de aceeași părere în legătură cu distanța mult prea mare dintre Las Vegas și Abu Dhabi.

“Cred că a fost un eveniment excelent, dar, așa cum spune și Max, să ne gândim acum că trebuie să mergem în Abu Dhabi, probabil cea mai lungă distanță pe care trebuie să o parcurgem din tot anul”, a spus Sergio Perez.