Pe măsură ce se apropie încheierea sezonului de Formula 1 din 2023, anticiparea pentru următorul sezon se conturează deja, alimentată de zvonuri intrigante și o citire printre rândurile din interviurile piloților. Un aspect deosebit de atrăgător este posibilitatea de a asista la un duel între doi titani contemporani ai acestui motorsport facinant, Lewis Hamilton și Max Verstappen – ambii la volanul unor mașini cu putere egală, mașini care au dominat acest sezon, monoposturile Red Bull.

Cu toate că a avut un sezon dificil, în special în competiția acerbă împotriva echipei Red Bull, Hamilton și-a exprimat dorința neclintită de a continua cu Mercedes. Cu toate acestea, au apărut informații recente sugerând că au avut loc discuții între tatăl lui Hamilton și echipa Red Bull cu privire la o posibilă schimbare în cariera pilotului englez. Christian Horner, directorul echipei Red Bull Racing, a vorbit despre aceste discuții într-un interviu recent acordat la Daily Mail.

Horner a dezvăluit că Anthony Hamilton, tatăl lui Lewis Hamilton, a inițiat o discuție despre un potențial viitor pentru Hamilton la Red Bull. Desigur, natura discuției nu a fost explicită în ceea ce privește posibilitatea ca Lewis să se alăture echipei Red Bull ca pilot, dar acest lucru a stârnit speculații cu privire la un eventual transfer. Totuși, Mercedes a negat categoric această informație.

“Am avut o întrevedere. Anthony este o persoană plăcută. A făcut un pas înainte, cred, nu îmi amintesc exact, în legătură cu Sergio [Perez], și a pus o întrebare investigativă și sugestivă. Nu știu ce rol are Anthony în structura sau managementul lui Lewis, dar există o anumită relație.

“Nu cred că întreba despre el însuși, să vină el să conducă. Nu este neobișnuit să existe un transfer. Îl cunosc pe Anthony Hamilton de 15-16 ani, așa că inevitabil există adesea un transfer în cursul sezonului”, a declarat directorul echipei Red Bull.

Pe de altă parte, campionul mondial de șapte ori, Lewis Hamilton, a declarat recent că este impresionat de realizările Red Bull și de performanța excepțională a echipei. Hamilton și-a exprimat disponibilitatea de a concura împotriva lui Verstappen la volanul unei mașini cu caracteristici egale, recunoscând Red Bull ca fiind o echipă incredibilă cu un palmares remarcabil.

“100% aș fi mai mult decât fericit să concurez împotriva lui [Verstappen] într-o mașină egală. Pentru mine, Red Bull a făcut o treabă uimitoare și este o echipă incredibilă. Și orice pilot ar iubi să conducă pentru o asemenea echipă de oameni grozavi”, a declarat Hamilton despre o eventuală competiție de la egal la egal cu campionul din acest sezon, Max Verstappen.

Perspectiva unei colaborări între Hamilton și Verstappen la volanul unor monoposturi egale este atrăgătoare pentru fani, lăsând loc de întrebări cu privire la rivalitățile care ar putea contura următorul sezon de Formula 1. Totuși, Hamilton a declarat că visul său este să rămână cu Mercedes.

“Cred că trecerea de la o mașină care nu este atât de bună la o mașină câștigătoare, din perspectiva mea, nu este un vis. Visul este întotdeauna să începi de acolo de unde suntem acum și să construiești apoi pentru a ajunge să câștigi. De aceea am rămas cu Mercedes”, a declarat Hamilton în legătură cu faptul că a rămas pilotul Mercedes.

Vom vedea în următorul sezon dacă echipa Mercedes va rămâne la fel de atrăgătoare și competitivă pentru cariera lui Hamilton.