Alex Rins se pregătește pentru revenirea mult așteptată la Marele Premiu al Valenciei, marcând încheierea sezonului MotoGP 2023 și ultima sa cursă cu echipa LCR Honda. Pilotul, care a întâmpinat o serie de obstacole din cauza accidentărilor de pe tot parcursul sezonului, este nerăbdător să-și ia rămas bun de la un an dificil printr-o performanță memorabilă în cursa din Valencia.

Rins, care a suferit leziuni la Mugello în luna iunie, a întâmpinat dureri persistente care au necesitat o intervenție chirurgicală suplimentară la întoarcerea sa recentă. Diagnosticul a indicat o posibilă hernie, determinând o intervenție chirurgicală imediată la Madrid pentru a ameliora durerea. Cu toate acestea, Rins se simte ușurat și plin de optimism în privința stării sale fizice în timp ce se pregătește pentru ultima cursă din acest sezon.

“Părea că am o hernie, așa că am zburat direct la Madrid pentru a face o intervenție chirurgicală pentru a îmbunătăți această durere. Au avut operația dimineața, și seara am părăsit spitalul. Doctorii au făcut o treabă fantastică. M-am întors acasă mergând pe jos, deoarece durerea s-a ameliorat imediat!”, a declarat pilotul Alex Rins în legătură cu operația suferită în luna iunie.

Din păcate, Rins nu a scăpat doar cu o simplă hernie; acesta a avut și o fractură la tibie. În ciuda adversităților, Rins și-a dedicat ultima lună reabilitării intensive, concentrându-se pe recuperarea forței și pregătindu-se pentru Marele Premiu al Valenciei. Totuși, pilotul și-a exprimat regretul că sezonul se încheie chiar în momentul în care se simte mai bine și este dornic să concureze din nou.

“În ultima lună am lucrat cât de mult am putut [pentru recuperare] acasă pentru a fi aici la Valencia”, a adăugat Rins.

Discutând despre recuperarea sa, Rins a clarificat: „Nu a fost o fractură curată. Așa că, pentru a fi 100%, au spus că am nevoie de nouă până la zece luni pentru a mă recupera complet, dar acum sunt într-o formă bună. Durerea este foarte redusă în timpul zilei. Merg perfect. Cred că următorul pas este să sar pe motocicletă, am o densitate mai mare de mușchi în picior decât înainte, așa că, cred că va fi în regulă”, a spus pilotul Honda despre fractura suferită.

Pe măsură ce se pregătește pentru ultima sa cursă cu echipa Honda, Rins și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul primit în pofida provocările întâmpinate pe parcursul sezonului.

“Este o echipă uimitoare, am avut un sezon foarte dificil din cauza accidentărilor, dar am obținut un rezultat excelent la Austin pentru a obține victoria”, a declarat Rins.