Pilotul olandez Max Verstappen a adus o nouă victorie echipei Red Bull la Marele Premiu din Las Vegas. Cu această performanță, Verstappen a acumulat deja 18 victorii în acest sezon, demonstrându-și abilitățile pe diferite circuite de curse. Pe podium, a fost acompaniat de Charles Leclerc de la Ferrari și coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez.

Cu toate că a primit o penalizare de 5 secunde pentru forțarea lui Leclerc în afara traseului la primul viraj de pe circuit, Verstappen a reușit să-și mențină șirul de victorii, traversând linia de sosire înaintea celorlalți concurenți. Verstappen purta un costum de curse inspirat de Elvis Presley și a cântat celebrul cântec “Viva Las Vegas” al artistului pe măsură ce trecea primul linia de sosire.

După cursă, Verstappen și-a exprimat părerea în legătură cu duelul dintre el și Leclerc, spunând că nu a avut aderența necesară pentru a lua virajul mai strâns.

“A fost o cursă dificilă. Am încercat să atac de la început. Cred că am frânat amândoi destul de târziu, apoi am rămas fără aderență și am ieșit un pic larg, așa că stewarzii mi-au dat o penalizare pentru asta”, a declarat Max Verstappen în legătură cu penalizarea din Las Vegas.

În ciuda penalizării, Verstappen a declarat că așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă în Las Vegas și să încerce să obțină rezultate similare în viitor.

“O mulțime fantastică. Sper că toată lumea s-a bucurat. Noi cu siguranță ne-am bucurat. Sunt deja entuziasmat să revin aici anul viitor și să încercăm, sper, să facem ceva similar”, a adăugat Verstappen.

Această victorie îl aduce pe Verstappen la egalitate cu Sebastian Vettel, având acum 53 de victorii. În clasamentul general al victoriilor, doar Lewis Hamilton (103 victorii) și Michael Schumacher (91 victorii) se află în fața starului de la Red Bull.

Pe locul doi s-a clasat Charles Leclerc, care a pornit de pe poziția pole position, pierzând și recâștigând conducerea și apoi pierzând-o din nou înainte de a-l depăși pe Sergio Perez în ultimele momente din ultimul tur.

În schimb, echipa Mercedes, rivalul principal al Red Bull din acest sezon, a avut o zi mai puțin reușită la Grand Prix-ul din Las Vegas. Lewis Hamilton a terminat cursa pe locul șapte, în timp ce coechipierul său de la Mercedes, George Russell, a fost retrogradat pe locul opt după ce a primit o penalizare pentru contactul cu Verstappen.

 

Rezultatele de la Grand Prix-ul din Las Vegas:

 #.     PILOT                             — ECHIPĂ

 1.     Max VERSTAPPEN        — Red Bull

 2.     Charles LECLERC       — Ferrari

 3.     Sergio PÉREZ          — Red Bull

 4.     Esteban OCON          — Alpine

 5.     Lance STROLL          — Aston Martin

 6.     Carlos SAINZ          — Ferrari

 7.     Lewis HAMILTON        — Mercedes

 8.     George RUSSELL        — Mercedes

 9.     Fernando ALONSO       — Aston Martin

 10.    Oscar PIASTRI         — McLaren

 11.    Pierre GASLY          — Alpine

 12.    Alexander ALBON       — Williams

 13.    Kevin MAGNUSSEN       — Haas

 14.    Daniel RICCIARDO      — AlphaTauri

 15.    Guanyu ZHOU           — Alfa Romeo

 16.    Logan SARGEANT        — Williams

 17.    Valtteri BOTTAS       — Alfa Romeo

 18.    Yuki TSUNODA          — AlphaTauri

 19.    Nico HULKENBERG       — Haas

 20.    Lando NORRIS          — McLaren