Max Verstappen, pilotul olandez de Formula 1, și-a exprimat dezaprobarea față de ceremonia de deschidere a următorului Mare Premiu de la Las Vegas. Verstappen, cunoscut pentru abordarea sa directă și lipsită de menajamente, a spus despre aceste ceremonii că le consideră inutile și că piloții de pe scenă “arăta ca niște clovni”.

Într-o declarație despre acest subiect, Verstappen și-a împărtășit perspectiva asupra spectacolului din jurul evenimentelor de Formula 1, spunând că ar prefera să sară peste aceste momente.

“Pentru mine, puteți să săriți peste asta. Stăm acolo sus, arătând ca niște clovni. Nu-mi plac toate lucrurile din jur. Aștept cu nerăbdare să încerc să fac cea mai bună performanță posibilă, dar nu aștept cu nerăbdare acest lucru”, a declarat Max Verstappen în legătură cu Grand Prix-ul din Las Vegas.

Verstappen a declarat că lumea Formulei 1 este construită, în mare parte, pe spectacol și nu pe cursele propriu-zise. Pilotul echipei RedBull a spus că el vrea doar să se concentreze pe partea competitivă a Formulei 1 și nu este entuziasmat să participe la evenimentele conexe.

“99% show și 1% eveniment sportiv…Nu am prea multe emoții, să fiu sincer. Vreau doar să mă concentrez pe latura performanței. Nu-mi plac toate lucrurile din jur; știu că fac parte din asta, dar nu este în interesul meu”, a adăugat Verstappen în legătură cu evenimentele promoționale din Formula 1.

Marele Premiu de la Las Vegas de acest weekend semnifică revenirea Formulei 1 în orașul american începând cu anul 1982 și dispune de un traseu complet nou, denumit “Sphere”. Sfera are o înălțime de 366 112 m și o lățime de 57 m. Este cea mai mare clădire sferică din lume, cu o suprafață de 875,000 de metri pătrați. Această construcție dispune de locuri pentru 18,600 de persoane, iar toate locurile au acces la internet de mare viteză.