BWT este o companie austriacă specializată în tehnologia apei și a filtrării, care și-a făcut intrarea în lumea motorsportului prin sponsorizarea echipelor din Formula 1, precum și din alte serii de curse, inclusiv DTM, MotoGP și Superbike World Championship. BWT este un susținător puternic al mediului înconjurător și a obținut recunoașterea internațională pentru inovațiile sale în domeniul economisirii apei.

În 2021, Alpine a intrat în parteneriat cu BWT pentru a-și îmbunătăți vizibilitatea și performanța în Formula 1. BWT a devenit sponsorul principal al echipei Alpine din Formula 1 și a adus o notă de culoare în echipă, contribuind la un design unic și inovator pentru mașinile de curse recunoscute după culorile roz, alb și albastru.

În timp ce echipa Alpine se concentrează pe performanță, parteneriatul cu BWT subliniază angajamentul său pentru durabilitate și responsabilitate socială. Acest parteneriat a adus beneficii atât pentru echipă, cât și pentru mediul înconjurător, arătând cum industria motorsportului poate fi responsabilă și sustenabilă. Alpine a obținut o finanțare semnificativă pentru activitățile sale de curse, permițându-le să își îmbunătățească infrastructura și să investească în cercetare și dezvoltare pentru a-și îmbunătăți performanța în pista de curse.

BWT a putut să își promoveze produsele și serviciile în cadrul evenimentelor de Formula 1 și să își extindă baza de clienți prin colaborarea cu Alpine.

Echipa Alpine utilizează tehnologia BWT pentru a reduce consumul de apă și a îmbunătăți eficiența distribuiri resurselor în toate aspectele operațiunilor sale.

Parteneriatul dintre Alpine și BWT reprezintă un exemplu de succes al colaborării dintre două companii care împărtășesc valori comune. Într-o lume în care problemele legate de mediul înconjurător devin tot mai presante, echipa Alpine și BWT arată cum industria motorsportului poate contribui la rezolvarea acestora.