La Marele Premiu al Braziliei, Charles Leclerc a suferit un accident chiar în turul de formare, iar eșecul său nu a fost din cauza vreunei erori de pilotaj, conform declarațiilor lui Frederic Vasseur. Leclerc a început cursa din a doua poziție, alături de Verstappen pe prima linie de start, dar a pierdut controlul mașinii din cauza unei defecțiuni tehnice.

Se pare că Charles Leclerc a avut dreptate atunci când a pus accidentul pe seama unei defecțiuni la sistemul hidraulic.

“Nu… Am pierdut hidraulica. De ce naiba sunt atât de ghinionist. De ce naiba am atât de mult ghinion!”, a spus Leclerc prin radio.

“A fost o problemă de sistem în care s-au oprit hidraulica și motorul”, a spus Frederic Vasseur despre derapajul lui Leclerc.

În legătură cu accidentul din São Paulo, Vasseur a accentuat că Leclerc nu are nicio vină pentru evenimentul de la Marele Premiu al Braziliei, deși pe rețelele de socializare au fost aduse diverse critici la adresa lui Charles, susținând că pilotul este responsabil și că acesta doar ar arunca vina pe mașină.

“Nu este deloc vina lui Charles astăzi. Cineva mi-a spus că pe rețelele de socializare se plângeau de Charles, dar fără cutia de viteze și direcția asistată nu poți face nimic.

Acum trebuie să rămânem calmi, să înțelegem ce s-a întâmplat pentru a evita orice probleme în viitor, și cred că ritmul de-a lungul weekend-ului nu a fost atât de rău”, a adăugat Vasseur.

La Marele Premiu al Braziliei, celălalt pilot de la Ferrari, Carlos Sainz, a obținut locul 6 la linia de sosire, terminând cursa la o distanță de 50.188 de secunde față de câștigătorul cursei, Max Verstappen.

Sainz se află acum pe locul 5 în clasamentul piloților, fiind în spatele lui Lando Norris cu trei puncte, înaintea celor două curse finale din acest sezon. Sainz este urmat de coechipierul său, Leclerc, care se află pe locul 6, diferența dintre cei doi piloți Ferrari fiind de 22 de puncte.