Alpine este o echipă franceză de Formula 1, care a fost fondată în 1981 sub numele de Toleman Motorsport. Echipa a avut câteva nume și proprietari de-a lungul anilor, dar în 2021, a revenit la numele de Alpine și a fost preluată de grupul Renault.

Toleman a vândut echipa Benetton în anul 1986, iar echipa a continuat să se dezvolte sub noul proprietar. În anii 1990, echipa a obținut mai multe victorii, inclusiv titlul mondial la piloți în 1994 și 1995 cu Michael Schumacher. În 2002, Renault a preluat echipa Benetton și a început să investească serios în tehnologie și cercetare pentru a obține mai multe victorii în Formula 1. Renault a obținut apoi trei titluri la constructori și patru titluri la piloți între anii 2005 și 2013, cu Fernando Alonso ca pilot.

În 2016, Renault a revenit în Formula 1, iar în 2020, a anunțat că își va schimba numele în Alpine F1 Team pentru sezonul din 2021. Echipa este condusă de Cyril Abiteboul și are doi piloți experimentați în Formula 1, Fernando Alonso și Esteban Ocon.

Alpine F1 Team a început sezonul 2021 cu un start puternic, obținând un podium la Marele Premiu al Bahrainului, iar Fernando Alonso și Esteban Ocon au avut performanțe impresionante pe parcursul sezonului.

Alpine are planuri mari pentru viitorul său în Formula 1. Echipa se concentrează pe dezvoltarea unei game de vehicule electrice și are ca obiectiv obținerea succesului în Formula 1 prin intermediul acestei tehnologii. Alpine intenționează să își extindă gama de vehicule electrice și să devină lider mondial în acest domeniu, iar Formula 1 este un element important în planul lor pentru a atinge acest obiectiv.